Les pluges posposen les obres de Sant Antoni al pròxim dilluns

Aquest dilluns, 21 de març, començaven les obres d’urbanització del carrer Sant Antoni, però finalment degut al mal oratge s’ajornen al pròxim dilluns 28 març, segons han informat fonts municipals. El projecte, cofinançat amb fons FEDER de la Unió Europea, té com a objectiu principal guanyar espai per al veïnat i pacificar el trànsit de vehicles.

L’obra es preveu que estiga finalitza abans de les festes del barri, en gener de 2023. El regidor de Territori, Joan Sanchis, explicava que “amb un pressupost d’1,2 milions d’euros, la reforma integral del carrer Sant Antoni va en sintonia amb el plantejament de confort i seguretat de les persones proposat a l’Ontinyent Participa”.

Entre els aspectes més destacats es troben la creació d’una nova plaça, un espai polivalent per a la convivència del veïnat i el respecte tant de la font com de l’arbrat existents. Es mantindrà el carril dret per a accés del veïnat i  s’anul·lara per seguretat tant el carril esquerre com el pas de vehicles cap a la plaça de la Coronació.

Els detalls de l’actuació es difondran al veïnat amb el repartiment d’uns díptics informatius on es detalla que l’obra es farà en tres fases. La primera, que està previst que estiga acabada el pròxim mes de juliol, comprén l’espai més ample del carrer: entre l’avinguda Dos de Maig i el carrer Capellans. En aquesta fase es tallarà l’accés des de Sant Antoni al carrer Santa Anna, que passa a ser de doble direcció, i al qual podran entrar sols el veïnat des del carrer Sant Pasqual i les Eres. A més, perquè el veïnat i els clients dels comerços puguen accedir als habitatges i els negocis s’habilitaran corredors per a vianants.

La circulació pel carrer Capellans cap al carrer Sant Antoni no es veurà afectada en aquesta fase, com tampoc les cotxeres de número 109 de Sant Antoni, a les quals se’ls permetrà l’accés fins que les obres arriben a aquest tram.

La segona fase està prevista per a l’estiu i comprén el tram entre els carrers Capellans, Santa Faç i Aurora. Durant els mesos de les obres, quedarà tallat l’accés a aquests carrers des de Sant Antoni, però es crearà un accés de l’avinguda Dos de Maig pel carrer de les Eres. La tercera i definitiva fase, que es preveu que arranque a la tardor, comprén des del carrer Aurora fins a la plaça de la Coronació. En aquest cas es tallarà el tram final de Sant Antoni i el carrer Aurora. L’eixida dels residents a Dos de Maig es farà ja pel mateix carrer Sant Antoni.