No tots els bancs són iguals

Caixa Popular ofereix un horari, un servei i una atenció al client que s’adapta a tots els públics

L’aposta per la digitalització en el sector financer ha derivat al tancament de la meitat de les oficines bancàries a Espanya durant els últims 10 anys. Actualment, el 56% dels municipis espanyols no tenen cap sucursal bancària. A més, la pandèmia ha accelerat aquest procés de transformació digital i, des del 2020, s’han tancat més de 3.000 sucursals a Espanya.

D’aquesta manera, Espanya se situa en les ràtios més baixes d’oficines i empleats per habitant des que hi ha registres – 4,3 sucursals per cada 100.000 habitants -. Durant l’última dècada s’ha registrat la pèrdua d’un terç dels llocs de treball, un total de 84.204 empleats.

Caixa Popular al costat de les persones majors

Les persones majors són un dels col·lectius més damnificats per aquest procés de digitalització de la banca espanyola que ha conduït al fet que, en l’actualitat, hi haja 1,7 oficines per cada 1.000 espanyols majors de 60 anys.

“No paren de tancar oficines, alguns caixers són complicats d’utilitzar, altres s’avarien i ningú resol els teus dubtes, hi ha gestions que només es poden fer en línia… I en els pocs llocs en què queda atenció presencial, els horaris són molt limitats, cal demanar cita per telèfon, però telefones i ningú l’agafa… I t’acaben redirigint a una aplicació que, una altra vegada, no sabem fer servir. O enviant-te a una sucursal llunyana a la qual potser no tens com arribar”. Així explicava Carlos Sanjuán en la seua campanya ‘Soc gran, no idiota’ la problemàtica a la qual s’enfronten diàriament moltes persones majors a Espanya.

En aquest sentit, Caixa Popular s’ha desmarcat sempre com una entitat pròxima, amable i amb vocació de servei. “Per a Caixa Popular, qualsevol client mereix una bona atenció”, destaquen fonts de l’entitat.

De fet, tot el seu equip està conscienciat en la importància que té l’atenció, siga presencial, virtual o telefònica. “En un moment en el qual la societat percep que tota la banca és igual, volem fer valdre el fet que Caixa Popular va a contracorrent i marca la diferència en l’horari, el servei i l’atenció que ofereix als seus clients”, així ho reconeixen des de la principal entitat financera valenciana.

Per fer-ho, Caixa Popular ofereix un servei personalitzat i presencial amb l’horari més extens del mercat: de dilluns a divendres de 8.30 h a 14.30 h i a les vesprades, de dilluns a dijous, des de les 16 h fins a les 18 h. “És el client qui tria com, quan i de quina manera vol relacionar-se amb Caixa Popular”.

Mirar als ulls de la gent

Per plasmar aquesta diferenciació, Caixa Popular ha llançat una nova campanya de comunicació amb l’objectiu clar de posicionar-se al costat de les persones. D’aquesta manera, es defineix com una entitat que dona resposta a les necessitats de les empreses, els comerços, els autònoms, els joves, les famílies i, més concretament, de les persones majors, que han vist com en els últims temps han hagut de rebre suport de part de les autoritats per veure satisfets els seus drets a un tracte digne.

“Som una cooperativa de crèdit i ens agrada mirar a la gent als ulls, parlar cara a cara, estar a peu de carrer en tots els barris i pobles que ens sigui possible, escoltar els problemes de primera mà i oferir solucions adequades a cada necessitat”, exposa una de les directives de l’entitat.

Mentre que el sector ha necessitat un termini d’un mes per a adequar la seva oferta a les exigències de les autoritats, Caixa Popular no ha hagut d’aplicar cap mesura addicional, perquè ja tractava les persones grans “amb l’atenció que mereixen, com si foren els nostres pares”, afirmen des de la cooperativa.

Sense oblidar les noves tecnologies

D’altra banda, la política d’atenció presencial impulsada pel banc no està renyida amb potenciar al màxim totes les ferramentes i els serveis possibles per donar la millor resposta en l’àmbit de les tecnologies i els nous hàbits de consum, ja que cada vegada són més els joves valencians que també trien Caixa Popular com la seua entitat financera de referència.

Segons comenten responsables de la cooperativa: “El nostre desenvolupament i creixement s’ha basat en la satisfacció i la fidelitat mostrades per part dels nostres clients al llarg de més de quatre dècades. Això ens ha permès consolidar un projecte empresarial i social que va calant cada dia entre les persones que ens mostren la seua confiança”.