Les obres de Sant Antoni frustren el canvi d’itinerari en la processó de Setmana Santa

Amb la seua alternativa al trajecte tradicional de la processó del Sant Enterrament, l’organització de la Setmana Santa reduïa 0,6 km el recorregut actual de 2 km, que entenen que és excessiu per a les persones majors, que són una bona part dels prop de 400 integrants que conformen aquesta entitat festiva. D’aquesta manera, segons explicaven des de la Junta de Germanors i Confraries aquesta mateixa setmana, l’itinerari quedaria amb 1,4 km i passaria pels carrers Magdalena, Av. del Comte de Torrefiel, Rafael Juan Vidal, Plaça de la Coronació, Av. Almaig, Dos de Maig, Sant Antoni, Sant Jaume i Plaça Major.

Però aquests plans han quedat en lletra morta, perquè l’Ajuntament d’Ontinyent els ha comunicat que no és possible aquest itinerari, ja que el C/ Sant Antoni es trobarà en obres de reurbanització que canviaran tota la seua fisonomia.

És en aquest punt on xoquen les aspiracions de la Setmana Santa d’acurtar el recorregut amb l’execució d’obres de la ciutat, en aquest cas en un dels carrers principals del Poble Nou. El que succeeix a partir d’ara encara no ho ha decidit la Junta de Germanors i Confraries, encara que segons ha sabut aquest periòdic, les alternatives són fer el recorregut habitual, que en arribar a la Coronació puja per Sant Antoni i ix a la Plaça Sant Domingo, Dos de Maig i Carrer Major o haurien d’estudiar un altre itinerari nou encara per determinar.

Inici d’obres, 21 de març

Des d’alcaldia confirmaven aquesta mateixa setmana que està previst que les obres del C/ Sant Antoni comencen el 21 de març. Un projecte que compta amb un pressupost pròxim al milió i mig d’euros i que compten amb una aportació dels fons europeus FEDER, del programa EDUSI.


Les obres tindran un termini d’execució de 10 mesos i des del consistori ontinyentí recorden que “donaran prioritat als vianants i crearà una nova plaça i zona d’oci polivalent per a la ciutadania”.