Les obres en la Vila provoquen malestar entre els veïns del barri

Les obres de renovació del paviment del carrer d’accés a la plaça de la Vila des del pont de Santa María que comportaen el tancament del pas de vehicles ha suposat el descontentament de part del veïnat més antic d’Ontinyent, els qui defensen haver-se quedat aïllats enfront de la impossibilitat d’accedir al barri amb vehicle. A més, segons expliquen els veïns afectats, la renovació del paviment comporta la supressió de sis places d’aparcament, un fet que impossibilita l’estacionament pròxim als habitatges d’aquest barri històric.

L’actuació ha fet que l’empedrat haja quedat cobert per l’asfalt, la qual cosa ha provocat el descontentament de part del veïnat.
Però els veïns de la zona no solament es queixen del tractament que se li ha donat al patrimoni, si no també de com viuen en el barri des que començaren les obres a principis del mes de juny. “Hem hagut d’ajornar dues vegades unes analítiques perquè amb 88 anys no puc baixar fins on arriba el cotxe de la meua filla. Tinc sort de trobar-me bé i poder allargar-ho, però ací hi ha molta gent gran que requereix crosses o caminador per a desplaçar-se i ens veiem aïllats”, explica una veïna afectada.

A part de la incomunicació, un altre dels inconvenients que es troben en la remodelació d’aquesta pujada a l’església és la reducció de la zona d’estacionament, la qual cosa els veïns entenen com un “caos” tenint en compte que en la plaça de l’església arriben a coincidir en la circulació veïnat, pares i mares d’alumnes del col·legi La Miraculosa i usuaris de la Beneficència. Expliquen alguns dels afectats que “al no poder accedir amb el cotxe hem de pujar a la Vila carregats amb la compra”.

Des del barri medieval de la ciutat entenen que amb aquest tipus de decisions, les quals dificulten l’accés a la zona, suposen un gran inconvenient que, a poc a poc, es tradueix en la despoblació i l’abandó dels seus carrers.

Per la seua banda, el consistori ontinyentí explica que “durant el mes de maig va haver-hi dues reunions explicatives de l’obra obertes a tot el veïnat, i a les quals les persones assistents van tindre ocasió de plantejar dubtes, fer suggeriments o peticions. Evidentment, totes les obres comporten molèsties inevitables, i més tractant-se d’una via d’accés a la Vila, però l’objectiu és aconseguir una nova millora per a un barri en el qual s’ha fet i continua fent-se una forta aposta per recuperar-lo i millorar-lo per al veïnat i els visitants”.