La 35 Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida comptarà amb 14 companyies

La Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida (MIT) celebrarà la seua 35 edició del 7 al 10 de novembre, amb la participació de 14 companyies que arribaran a 19 pobles diferents de la comarca, i entre les quals destaca la companyia txeca ‘Pavel Vangeli’.

Fede Vidal declarava que és tot un orgull veure com la MIT compleix 35 edicions “amb un objectiu molt clar, el de fer possible que el món del titella, amb espectacles de gran qualitat, arriben per igual tant a pobles grans com a pobles més xicotets”. “A més, la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida sempre ha tingut un clar caràcter vertebrador, potenciant el sentiment de comarca” explicava el conseller. Per la seua part, Marisol Limiñana agraïa la confiança dipositada per la Mancomunitat per tornar, per segon any, a encarregar-li la direcció artística de la mostra, “la mostra és l’aparador ideal per a la comarca, ja que la gent pot viatjar fins ací, no només per veure els titelles sinó també per a conéixer els pobles de la Vall d’Albaida, i tot allò que tenen per oferir”.

la directora artística avançava que en aquesta ocasió seran 14 companyies les que viatjaran a 19 pobles de la comarca. Aquestes companyies vindran des d’Aragó, la Comunitat Valenciana, Catalunya o Madrid, entre moltes altres; i un dels plats forts, la companyia internacional ‘Pavel Vangeli’, que traurà el seu espectacle de titelles des de la República Txeca. Limiñana insistia “que encara que no podem donar més detalls de la programació, comptarem amb diversos espectacles amb premis i reconeixements”.

El cartell de la mostra és obra d’Álvaro Sanchis que porta ja 10 edicions encarregant-se d’aquesta tasca, pel que la necessitat de reinventar-se ha sigut imprescindible. D’aquesta manera, Sanchis presentava un cartell dinàmic i animat, adaptat a les xarxes socials, en el qual el moviment és el protagonista. “El moviment és vida, ja que el titellaire li dóna vida al titella amb el moviment, i això és el que he volgut transmetre. A través del moviment es representa l’emoció, sorpresa o la música, les diferents sensacions i aspectes que transmet la Mostra” explicava.