La policia farà controls de droga i alcohol als conductors en el casc urbà

La Policia Local d’Ontinyent farà controls conjunts de droga i alcohol als conductors i conductores en el casc urbà des d’aquest mes d’agost.  El dispositiu “Drogo Test”, que fins ara s’emprava sols a petició dels agents en casos sospitosos, s’afegirà als controls on fins ara sols funcionava l’etilòmetre, de manera que es permetrà detectar els nivells en l’organisme de substàncies com anfetamines, benzodiacepines, THC, cannabis, cocaïna, metanfetamines, opiacis, metadona o ketamina, entre d’altres.

El regidor de Policia Local, Protecció Civil i Bombers, Josep Gandia, explicava que “el Drogo Test va estar incorporat el passat mes de març a l’equipament de la Policia, però fins ara sols estava sent emprat a petició dels agents en casos sospitosos. Ara, en afegir-lo als controls regulars d’alcohol, podrem fer un millor control per evitar que el consum d’estes substàncies puga derivar en situacions de risc per a la ciutadania, ja que quan una persona va al volant ha d’estar en plenes condicions mentals, per la seua seguretat i per la dels demés”, assenyalava.

Dels 13 tests realitzats des de la incorporació del Alere DDS2 Mobile Test System en març, el 100% van donar positiu, 6 d’ells per cocaïna, 3 per haxís, 3 per consum conjunt de cocaïna i haxís i un per triple consum de cocaïna, haxís i èxtasis. Segons la vigent Llei de Trànsit la sanció mínima per conduir baix l’efecte de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques és de 1000 euros i 6 punts del carnet de conduir.