Auxili alça el vol abans d’aturar-se al 2020

Als Jardins de Vivers, Auxili anunciava que el 21 de novembre faran el seu últim concert de la gira, Retrobar-se al front, a la Sala Moon de València. “Serà molt especial, amb una duració més llarga del normal i on comptarem amb col·laboracions d’amics”, explica Esteve, un dels vocalistes d’Auxili. “Als últims anys hem llançat tres discs, hem estat sis anys de gira per tot arreu i necessitem agafar aire. Volem treballar en el nou disc, fer un bon treball i donar la talla”, manifesta Esteve. L’èxit assolit amb el seu últim disc, ‘Tresors’, fa que l’exigència del grup de cara a un nou treball siga màxima. Al mes de novembre, Auxili oferirà una gira comiat per diferents sales de tot l’Estat, com ara Madrid, Barcelona, Múrcia, Vitòria, Alacant, Baix (Girona) i València. “Serà una gira molt emotiva”, declara Esteve.

Mentre tot això aplega, Auxili continua recorrent diferents indrets del País Valencià i Catalunya, portant els seus tresors a cada racó. Divendres passat estava previst que actuaren a Belianes, el 2 d’agost a Vacarisses i el dia 3 a Benidoleig. La gira Retrobar-se al front continua, per ara, amb concerts fins al 31 d’agost, alguns d’ells molt a prop de la seua casa: Xàtiva (17 d’agost) i Bocairent (28 d’agost). “L’any passat vam rodar més per fora i enguany teníem ganes de fer gira per la terreta. Finalment a Ontinyent no hem pogut actuar però és que teníem l’agenda de concerts molt plena i no hi havia disponibilitat”, explica Esteve.

Una de les grans experiències que ha viscut aquest estiu aquesta reggae band, ha sigut la seua participació al festival Rockovy Slunovrat, a la República Txeca. “Va ser una passada. Ja vam estar fa uns anys de gira per Europa, concretament per Itàlia, però aquesta nova oportunitat d’eixir fora ha estat molt interessant. Era un festival enmig de la natura, molt bonic i on ens va sorprendre com el públic va gaudir de la nostra música, la majoria d’ells sense entendre el missatge. Ha sigut una experiència personal molt bonica, tot un regal de la música”, detalla Esteve.