Les precipitacions deixen en alguns punts d’Ontinyent més de 140 litres d’aigua

Ontinyent ja acumula en alguns punts del seu terme municipal més de 140 litres d’aigua per metre quadrat. Des que va començar les precipitacions de manera intensa aquest dimarts 15 de març, algunes estacions repartides en la nostra localitat ja han registrat xifres que se situen per damunt dels 100 litres. En tan sols dos dies ha plogut més de la meitat del que portem d’any. Això ens ha deixat imatges atípiques com el cabal del Clariano, que des de feia mesos no l’havíem vist tant ple.

Segons les dades facilitades per AVAMET, en l’estació Ontinyent Alba fins al moment s’han acumulat 143 litres per metre quadrat (mm), en altres com Ontinyent Les Aigües aquesta xifra se situa en 130,5 mm. En el centre urbà les precipitacions han arribat acumular 144 mm, com és el cas de l’estació situada en l’IES Jaume I.

En alguns punts la quantitat d’aigua acumulada és menor, és el cas de les estacions de l’Ombria dels Frares i La Pureza de Santa María on s’han acumulat 126,8 mm i 124 mm, respectivament en les últimes 48 hores. En el Llombo les precipitacions s’han situat per davall dels 100 mm, amb 91,2 mm. L’estació que menys litres ha registrat ha estat la de Santa Anna Nord, que ha acumulat 75,4 mm.