Les residències d’Ontinyent, sense data per a vacunar-se

Existeixen certs recels, incertesa i, encara que no es reconeix de manera oberta, “una mica de por” davant una vacuna que encara és desconeguda a Espanya. “No sabem l’abast real i si tindrà efectes secundaris, però és l’única arma de la qual disposem per a fer front a la pandèmia”, exposa un facultatiu que treballa en una de les residències de majors de la ciutat. Ni La Beneficència ni Sant Francesc ni La Saleta ni la residència de discapacitats de Caixa Ontinyent tenen encara una data clara per a començar a escometre la vacunació. Encara que ahir, diumenge 27, arrancava el procés en tota Espanya, l’única cosa del que disposen els centres ontinyentins és d’un protocol.

ORDRE
Precisament la comunicació facilitada a les residències estableix que en aquesta primera etapa, en la qual les vacunes estaran disponibles en menor quantitat, es vacunaran primer “persones majors i/o amb discapacitat que viuen en residències i personal sanitari i sociosanitari que els cuida”.

La vacuna, en tot cas, és voluntària tant per als residents com per als treballadors. Des de Salut Pública s’ha sol·licitat a les residències de la localitat que facen una estimació de quantes persones estaran disposades a entrar en aquesta primera fase, encara que els facultatius mèdics recomanen
que entre la comunitat íntegra de residents i personal que els atén, “encara no es pot obligar a ningú i cal comptar amb el consentiment”, apunten des de la direcció d’una de les tres residències de majors de la ciutat.

Entre les indicacions sanitàries s’observa que es donarà prioritat a les residències que estiguen fora de situació de brot infecciós. En aquest sentit, des de la Conselleria ja s’ha remés a la residència de Sant Francesc l’autorització per a canviar el pla d’actuació interna després de l’últim episodi de brot que s’ha superat.