Una galeria d’art professional al Carrer Major

Tenen una contrastada trajectòria en l’àmbit de la representació comercial, amb prop d’una dècada vivint a la Xina i, ara, repercutint tot el seu know-how en la importació i exportació de mobiliari per a la llar. Tenen vincles amb el món de l’art, per família, per apassionament personal. Tenen la seua oficina en el Carrer Major on operen des d’Ontinyent a qualsevol part del món. I la coctelera de tots aquests ingredients ha oferit, tal com reconeix Iván Aliaga “una bogeria”, la que significa obrir una galeria d’art professional a Ontinyent. “Art per a una immensa minoria”, com resa l’eslògan de Gomis 30 Gallery que el divendres obria oficialment les seues portes.

ARTISTES DE LA ZONA
I ho feia amb una exposició de l’obra rica en cromatismes de Filiberto Síscar, un dels quatre artistes als quals representa l’empresa creada pels germans Iván i Julia Aliaga. Galeria, amb espai físic al carrer Gomis, però oberta, sense fronteres a través de la venda online. “Nosaltres el que volem és portar la representació i ajudar a vendre a artistes novells, no consagrats, de la nostra zona, fer-los rodar per altres galeries on puguen mostrar el seu treball, promocionar-los, donar-los difusió i vendre les seues obres tant en aquest espai com a través de la web”.

SEGURETAT, CONFIANÇA
El pas cap a la professionalització de l’espai de Gomis 30 Gallery ve també determinat per la incorporació de Victoria Herrerra com a directora de la galeria, alguna cosa que confereix “seguretat, confiança i professionalitat al projecte”, apunta Aliaga.

Javier Boluda, Jordi Figuera i Álvaro Sempere completen la nòmina dels primers artistes amb representació per part d’aquesta galeria. “El nostre objectiu és arribar a deu” i, a més, la idea és que puguen succeir-se exposicions físiques en aquest espai del Carrer Major “de manera periòdica, cada tres mesos o coincidint amb algun dels esdeveniments importants del calendari festiu local. Afortunadament estem situats en el cor d’Ontinyent, en un carrer per la qual passen pràcticament tots els actes festius. I estem a uns metres de distància del Centre Cultural Caixa Ontinyent, alguna cosa que també beneficia el trànsit de la gent que s’acosta per a veure les exposicions i actes culturals d’aquest punt de la ciutat”, argumenta Iván Aliaga.

IMPULS
El promotor d’aquesta iniciativa empresarial subratlla que el projecte es va veure paralitzat per la pandèmia, però que la mateixa ha sigut el detonant final. “D’una banda la pandèmia ha impulsat la venda online i d’altra banda s’ha posat en valor el lloc on es viu. La gent li dóna més importància i inverteix a la seua casa. I l’art és una part fonamental en la decoració de la llar”.