Les xarxes socials es converteixen en els aparadors de les tendes del segle XXI

Les xarxes socials s’han convertit en l’aparador del segle XXI on moltes marques exposen els seus productes. Hana ‘Ohana i Ambar-Candela’s Closet han decidit portar el negoci a Instagram, ja que és un lloc al qual pot arribar tot el món, així com elles poden aplegar a ell.

Carmen i Berta Coll són els rostres que s’amaguen darrere de la marca de complements Hana ‘Ohana. La seua passió per la moda comença a escriure’s des que eren menudes. La idea de crear la seua pròpia marca es va gestar durant la pandèmia. Una idea que no tardaria molt a veure la llum. “Sempre m’he considerat una persona molt creativa amb molts projectes en ment, de manera que no vaig dubtar ni un segon sobre si obrir una tenda online”, confessa la germana major Carmen Coll. Instagram va ser el lloc on van decidir muntar el seu negoci perquè és un punt on pot arribar tot el món. “Gràcies a aquesta plataforma hem pogut vendre els nostres productes per tota Espanya i donar-nos a conéixer”, explica. Els dissenys de Hana ‘Ohana no busquen clavar-se en un perfil concret, sinó encaixar en la pell d’aquelles persones que vulguen decorar el seu cos amb aquests complements. A més, la tenda online ofereix la possibilitat de dissenyar i personalitzar els models. “La majoria del públic són dones, però tenim projectes al cap per a arribar al sector masculí”, exposa Carmen Coll. La manera de contactar amb les germanes Coll per a fer una comanda és enviar un missatge a Hana ‘Ohana a través d’Instagram. “L’objectiu és crear peces senzilles i minimalistes, que la gent puga portar en el seu dia a dia”, explica Carmen. Des de Hana ‘Ohana, confessen que tenen al cap nous dissenys; col·leccions relacionades amb temàtiques com la mar, la natura o l’univers.


AMBAR-CANDELA’S CLOSET: EL MÓN DIGITAL EIX DE L’ARMARI
Ambar va nàixer fa 20 anys i, darrere de la façana de la tenda, s’amaga l’esperit familiar del negoci de calçat de primeres marques, junt amb el seu gust per la moda. Un negoci que va créixer i va fer un buit per a Candela’s Closet, una línia de roba juvenil, entre d’altres. En eixe moment, ara fa sis anys, Nerea Trapero va decidir submergir-se per complet en aquest oceà i navegar pel món d’Internet com la venda online, el màrqueting digital o les xarxes socials. “Al principi, no era conscient del potencial de plataformes com Instagram, però la pandèmia va suposar un punt d’inflexió”, assegura Trapero, qui es troba al davant de la tenda. Amb el local tancat i les noves col·leccions acabades d’aplegar, va haver d’oferir els productes a través de directes, publicacions i històries d’Instagram. Així, obria una porta que la conduïa a connectar amb les clientes. “S’ha produït un canvi substancial en la forma de comprar. La venda online ja no està vinculada estrictament als consumidors que no poden acudir presencialment”, afirma. Trapero exposa que les clientes de la tenda física cada vegada migren més a l’online i viatgen a l’univers digital.

Així, les xarxes socials s’han convertit en els aparadors del segle XXI, però no s’ha d’oblidar el treball que hi ha amagat a la part de la rebotiga.

Les xarxes socials es converteixen en els aparadors de les tendes del segle XXI El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent
Nerea Trapero. Ambar-Candela’s Closet.