Les xiques del Triatló Ontinyent correran la pròxima temporada en la Primera Divisió de la Liga Nacional Talento

El passat cap de setmana, dissabte 16 i diumenge 17 de setembre, X esportistes del Club Triatló Ontinyent es van desplaçar fins a la localitat murciana d’Águilas acompanyats del director tècnic del club, Joan Blasco, per a participar en el Campionat d’Espanya de Triatló Relleus Mixtos de la Lliga Talento i el Campionat d’Espanya de Triatló Esprint.

Dissabte, la jornada va començar amb l’eixida del Campionat d’Espanya de Triatló Relleus Mixtos, el qual suposava l’última prova de la Lliga Talent de les categories cadet i juvenil del 2023. El club ontinyentí va estar representat per l’equip format per Pau Minguet, Laia Minguet, Enrique Torras i Ainhoa Montesinos. Amb els resultats obtinguts en aquesta cursa, les xiques aconseguien la tercera posició de la Segona Divisió, un resultat que els dona l’ascens a la Primera Divisió per a la temporada vinent.

El mateix dissabte de vesprada es van disputar les competicions dels Grups d’Edat, on l’ontinyentí Pau Tortosa va ser el 28é classificat de la seua categoria després de completar un triatló format per 750 metres de natació, 20 quilòmetres de ciclisme i 5 quilòmetres de carrera a peu.
Finalment, diumenge de matí va ser el torn de les categories cadet, juvenil i júnior. En aquesta ocasió el Campionat d’Espanya es va celebrar amb un format de semifinal i final. En cadets, Neus, Ainhoa, Laia, Blai i Jaume van ser les encarregades i els encarregats de representar el Triatló Ontinyent. Neus i Jaume van obtenir classificar-se per a les finals i van completar la prova entre els cinquanta millors triatletes d’Espanya (Pau va ser 38é i Neus 28a). Pau Minguet i Enrique Torras van prendre l’eixida juvenil, mentre que Ana Maria Candrea es quedava a les portes de la final, per una posició, en categoria Júnior.