L’Eset Ontinet rebenta el Fernando Rubio amb una gran remuntada al CB Benidorm

En bàsquet tot pot passar fins a l’últim segon i així ho va demostrar ahir l’Eset Ontinet masculí en el pavelló Fernando Rubio. Els de l’Ontinyent CB aconseguien una importantíssima victòria a casa davant d’un dels equips més forts de la categoria, el Servigroup Benidorm.

Els primers minuts començaven sent durs per l’Eset, el rival marcava el ritme de l’encontre i espantava una afició que veia amb por el dur colp que podia suposar el partit. Però els de Saúl Blanco van saber reaccionar a temps i passats els primers minuts demostraven que no anaven a posar les coses senzilles als de Benidorm. El primer quart finalitzava amb un ajustadíssim 19-20 en el marcador.

L’encontre continuava amb un Benidorm que es mantenia jugant al seu joc, agafant avantatge, però sense arribar del tot a aconseguir que l’Eset baixara el ritme, gràcies a la bona defensa d’aquests. El resultat en el descans era de 31-37.

Després del pas pel vestuari, amb un tercer quart que, com és ja habitual, es complicava per als ontinyentins, les opcions de guanyar semblava que s’escapaven. L’últim quart començava amb un 43-56 en el marcador.

Els de Benidorm se sentien guanyadors i obtenien un avantatge de 15 punts. Però ni Saúl Blanco, ni els seus jugadors, van abaixar el cap. El plantejament del tècnic asturià donava els seus fruits i una remuntada espectacular començava. Un triple del junior Àngel Such, un tir en suspensió de Pablo Murcia i dos triples de Nelo Ramos i Iker Barbero donaven ales a l’equip i a una afició que feia vibrar el pavelló del col·legi La Concepción. Tot sumat a dos tirs lliures d’Adrián S. Perdiguero que feien que la victòria estiguera a l’abast de la mà. Restaven 9 segons que es van fer eterns amb diversos tirs lliures per part de tots dos equips, però la victòria es quedava a Ontinyent, amb un resultat de 69-66.

Un triomf que va saber millor que una victòria qualsevol i que es va viure per part de la graderia com si es tractara d’una final. Per una banda, per la bona imatge que l’equip oferia a la seua afició; d’altra, pel que suposa, moralment, guanyar a un dels equips forts de la temporada; i, per últim, perquè la victòria marca un avantatge de dos partits guanyats respecte al SCD Carolinas, el perseguidor més proper.

Un partit d’infart, que va estar acompanyat per l’animació de la batucada del col·legi San José d’Ontinyent. Part clau per aconseguir el gran ambient que es va viure en el pavelló. A més, l’Ontinyent Club de Bàsquet va voler dedicar aquest important triomf a la memòria d’Eusebio Martínez, qui faltava aquest cap de setmana i pel qual es va guardar un minut de silenci abans de l’inici del partit. Martínez va ser fundador de l’entitat esportiva, així com pare de Xavier Martínez, qui va ser president del club, i iaio de Maika, actual jugadora.

La pròxima cita per l’Eset Ontinet masculí serà el diumenge, dia 10, en casa del UCAM Murcia.