L’esforç de les esportistes locals, una pàgina més en l’àlbum de la història d’Ontinyent

El dijous 21 d’octubre es presentarà una iniciativa pionera a Espanya en la visibilització de l’esport femení des de l’àmbit local: un àlbum de cromos dedicat a les dones i xiquetes esportistes locals, on apareixeran prop de 300 esportistes dels diferents clubs de la ciutat. Així, es repartirà de manera gratuïta una tirada inicial de 2.000 àlbums entre l’alumnat de primària de la localitat per tal de completar-lo amb els cromos, que també es repartiran gratuïtament.

“Els àlbums de cromos d’esports han estat tradicionalment dedicats als homes i hem pensat que una bona idea per visibilitzar i fomentar l’esport femení és fer aquest àlbum, dedicat íntegrament a les xiquetes i dones de les diferents modalitats d’esports que es practiquen a Ontinyent”, explica Óscar Borell, regidor d’Esports.

La presentació de l’àlbum d’esport femení coincideix en el temps amb una Jornada sobre Gestió Esportiva i Clubs, destinada a l’alumnat del Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport del Campus d’Ontinyent, així com a integrants dels clubs esportius locals. En el marc d’aquesta jornada, tindrà lloc una taula rodona al Teatre Echegaray, que comptarà amb la presència de dues dones històriques a l’esport espanyol, que seran les madrines de l’àlbum: les medallistes olímpiques María Vasco i Gemma Mengual, junt a les quals estarà la jove ciclista ontinyentina Sofía Rodríguez, bicampeona d’Espanya de ciclocross. L’àlbum també serà repartit entre el públic assistent a la taula rodona.