Cesc Biosca viatja amb la seua obra fins a una exposició d’art tèxtil a Granada

L’ontinyentí Cesc Biosca participa en una exposició d’art tèxtil contemporani a Granada, la qual s’anomena ‘Aires de cambio’. L’exposició ha estat organitzada per la Universitat de Granada en el Palacio del Almirante. Es pot gaudir d’ella des del 8 d’octubre fins als 15 de novembre d’11.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.00 hores. La mostra està inspirada en l’obra de Mariano Fortuny y Madrazo. Entre els nou artistes, set dones i dos homes, destaca l’ontinyentí Cesc Biosca.

Entre les peces es podrà observar la utilització de la fotografia en el tèxtil, l’ús de fibres naturals (seda o cotó), obres que barregen el dibuix i material tèxtil, la utilització de paper i pigments naturals amb teixits artesanals o tècniques tradicionals i d’avantguarda, entre d’altres. Així, Ximena Hidalgo-Vásquez, artista participant en la mostra, exposa que els visitants trobaran durant el recorregut “la unió de tradició i modernitat, la constant experimentació de tècniques, l’elegància, la cura en els complements, els dissenys en les teles i un ampli desenvolupament en l’àmbit del tèxtil, el color, la llum, l’escenografia, la fotografia o la fusió d’estils”.

L’obra de Biosca porta per títol ‘Quimèric’. “La meua inspiració en M. Fortuny es basa en la seua barreja d’estils i la pluralitat de les seues tècniques. Així, he creat amb les quatre peces juntes una escena que cerca la bellesa en l’estètica, en aquest cas, a través de flors, amb la qual cosa s’exploren profundament les possibilitats de cada disciplina artística”, expressa.