L’estudi de Ramón Esteve adaptarà la reforma del Mercat

L’estudi de l’arquitecte ontinyentí Ramón Esteve serà l’encarregat d'”adaptar el projecte de renovació del Mercat Municipal, que inclou la ubicació d’una cafeteria-restaurant, a la cantonada que cau a la Plaça Coronació, i la instal·lació d’unes escales mecàniques que milloren els serveis i l’accés al Poble Nou per aquest punt tan transitat”, expliquen des del Govern d’Ontinyent.


Com es va avançar en el seu moment, aquests treballs compten amb un pressupost de 385.638 euros, i formen part de l’objectiu temàtic que persegueix promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa a la ciutat.

L’obertura d’una cafeteria- restaurant permetrà dinamitzar aquest espai públic i va d’acord amb la línia d’altres mercats en grans ciutats que contemplen el concepte de gastronomia, al costat dels llocs de venda, com a element tractor de les visites. A més, està previst que aquest espai hostaler estiga obert independentment de l’horari del mercat.

Cal recordar que també es donarà major protagonisme al vianant al voltant de la instal·lació comercial i es reordenarà l’aparcament, creant una plaça amb arbres i mobiliari urbà. En definitiva, una intervenció per a dotar de protagonisme a aquest espai de comerç pròxim de la ciutat.

Aquest és tan sols un dels projectes inclosos en els fons europeus, en els quals el consistori ontinyentí està treballant per a anar materialitzant de manera escalonada.