L’exèrcit s’interessa pels patinets i màscares de QD

Una delegació de l’exèrcit de Terra, encapçalada pel general de brigada José Ramón Pérez Pérez, visitava el divendres en el polígon de l’Altet les instal·lacions de l’empresa QD Global amb l’objectiu de “conéixer les línies de producció tant tecnològica com tèxtil d’aquesta empresa, ja que l’exèrcit ha de tindre una visió dels productes de les empreses civils i traslladar a les mateixes les seues necessitats”.

En aquest sentit, bona part de l’interés de la visita se centrava en dues línies de producció de la signatura ontinyentina QD Global, una tèxtil sanitària enfocada a la fabricació de màscares higièniques i una altra dirigida al disseny i producció de patinets elèctrics.

MÀSCARES
El grup empresarial QD Global que agrupa tres empreses i a 40 treballadors ha realitzat en els últims mesos una inversió milionària amb l’objectiu de posar en marxa la fabricació de màscares sota la marca QD Health. “Hem creat una línia de producció que està completament automatitzada, sense contacte manual amb el producte”, explica Abel Jordán, CEO de l’empresa.

La inversió s’ha materialitzat, fonamentalment, en una maquinària austríac-alemanya, amb capacitat de fabricació de 25 milions d’unitats al mes. A més, aquestes màscares poden personalitzar-se amb motius corporatius, com seria el cas dels dissenys amb els quals s’aspira a subministrar a l’exèrcit espanyol. El grup empresarial ha fet un salt qualitatiu des del mes de març ampliant els seus productes al tèxtil sanitari.

PATINET ELÈCTRIC
La possibilitat de subministrar als cossos militars el material sanitari necessari en aquests temps de pandèmia va ser un dels focus d’atenció de la visita realitzada. L’altre va ser el model de patinet elèctric que s’ha creat des de la signatura i que ja compta amb una experiència com a proveïdors de l’exèrcit colombià. Es tracta d’un vehicle que facilita la mobilitat sobretot interior, en àmplies instal·lacions com a bases i campaments militars.

El patinet dissenyat i creat per QD Global és un vehicle elèctric d’alta gamma. Presenta una autonomia d’ús que pot prolongar-se fins als 60 quilòmetres, amb frens hidràulics i una diferència notable en la seua construcció, ja que es tracta d’un patinet amb motor dual, és a dir, que porta incorporats dos motors, un en la part davantera i un altre en la posterior. El vehicle pot aconseguir velocitats de 70 km/h.