El pressupost per a 2021 superarà els 40 milions d’euros

El Govern d’Ontinyent ja té l’esborrany per als pressupostos municipals per al pròxim any.

La principal tesi que sustenta el que seran les directrius de les finances municipals és “disposar d’un pressupost expansiu per a moments de crisi, per a fer front a les conseqüències de la pandèmia i aplanar la corba social”, expliquen des del consistori. Això implica incrementar el pressupost fins a una xifra que superarà els 40 milions d’euros, “la quantitat més gran contemplada” en la trajectòria municipal.

Una de les pretensions del govern és que “aquests pressupostos tinguen el màxim consens i compte amb el suport de tots els grups municipals, perquè puga aprovar-se per unanimitat”. Al llarg del present exercici s’ha anat reformant el pressupost anual, per adaptar-se a la nova realitat i combatre així el colp social i econòmic que està suposant la Covid-19 i han eixit unes fórmules que “han tingut molt bona acceptació, han funcionat i han sigut exitoses, per tant les repetirem”.

Entre elles es troben el pla ‘Tornem junts’, on s’inclouen les obres de projectes menuts que les assumeixen empreses locals, així com els Xecs tornem junts, que han facilitat les compres a tots aquells que s’han pogut adherir a la campanya i que proporcionaven el doble dels diners invertits.

En aquest sentit, la previsió per a 2021, que s’arreplega en aquest esborrany és que “aquelles inversions que s’han vist paralitzades per les circumstàncies de la pandèmia, puguen fer-se el pròxim any”. Per aquest motiu el pressupost de 2021 pretén “recuperar el temps inversor perdut”, afegeixen. Al mateix temps, moltes de les inversions que s’arrepleguen en aquest document, segons el Govern d’Ontinyent és “mirant als pròxims anys”, per això hi haurà projectes plurianuals.

Si hi ha alguna continuïtat en els comptes locals, seran principalment dos dels eixos que han sustentat la política econòmica en els últims anys: “mantindre l’aposta per la promoció econòmica i donar suport als col·lectius més vulnerables i afectats per les circumstàncies que estem vivint”. Uns pressupostos que incrementaran substancialment el seu volum i que, per a fer-ho, des del govern municipal expliquen que “s’estan barallant diverses opcions per a augmentar els ingressos però en cap cas serà via impostos”, avancen.

Des del Govern d’Ontinyent entenen que és el moment “d’apostar per aquest pressupost expansiu, de la mateixa manera que estan fent-ho altres administracions públiques”, conclouen.