Sanitat revoca els 800 espectadors al Clariano per passar Ontinyent a “risc alt”

La Direcció General de Salut Pública ha comunicat a l’Ontinyent 1931 C.F. que revoca la decisió d’autoritzar l’assistència de fins a 800 persones aquest diumenge a l’estadi municipal El Clariano per a presenciar el primer partit com a local de l’equip front a l’Altètic Muro. Des de la Conselleria de Sanitat es considera que la situació del municipi d’Ontinyent ha canviat a “risc alt epidemiològic” després de conèixer-se les últimes xifres que monitoritzen l’evolució de la pandèmia als municipis.

Cal recordar que la mateixa Direcció General havia autoritzat el protocol treballat i elaborat des del club amb una assistència de fins a 1.000 espectadors que anaven a acotar-se a 800 en aquest primer partit del diumenge 25. Però aquella autorització estava supeditada a que no canviara la situació al municipi.

Desgraciadament l’evolució dels fets diu el contrari. Si bé la primera estadística de la setmana passada rebaixava el nivell de contagis a 121 casos per 100.000 habitants, huit dies després quan ja s’ha agregat tots els números del pont del 9 d’octubre i les seues conseqüències, la xifra s’ha duplicat arribant als 251 casos per 100.000 habitants, amb 89 casos actius en aquest moments, tal i com indica el panell de la pròpia Conselleria amb actualització de 19 d’octubre.

Ara queda esperar la negociació entre el club i l’Ajuntament per a determinar l’abast de l’entrada que podrà registrar com a màxim el Clariano el proper diumenge, tot i tenint en compte que el número de socis ja arribava als 800.