Condemnat a 21 anys i mig de presó per matar a colps a un veí d’Albaida

L’Audiència Provincial de València ha condemnat a 21 anys i mig de presó per un delicte d’assassinat, un delicte de robatori amb violència i intimidació i un delicte continuat d’estafa, a un home que va matar a un altre de dues bastonades al cap i li va robar els seus efectes personals, el cotxe i dues targetes de crèdit amb les quals va traure diners durant diversos dies, segons fonts judicials.

La sentència, dictada després que un jurat popular declarara culpable per unanimitat al processat el passat 21 de setembre, imposa a aquest el pagament d’una indemnització de 90.000 euros per als familiars directes del mort per danys morals, tal com apunten les mateixes fonts.

Durant la celebració el judici, el penat va reconéixer els fets i el seu defensa es va adherir a les conclusions del Ministeri Fiscal respecte de la petició de pena i de responsabilitat civil.

Segons es recull en la resolució, el 22 de setembre de 2017, el condemnat, de 37 anys, va telefonar a la víctima, de 77 anys i a la qual coneixia per ser tots dos d’Albaida, per a dir-li que coneixia a uns compradors belgues interessats en un apartament que el mort tenia a Benidorm i volia vendre.

Aquesta oferta de compra, que va resultar ser falsa, va provocar que el perjudicat es desplaçara des de Madrid fins a Albaida, on es va veure amb l’acusat l’endemà, 23 de setembre, sobre les cinc de la vesprada.

El condemnat va portar a l’ancià fins al garatge del seu habitatge, un lloc tancat i amb poca llum. Una vegada en aqueixa estada i amb ànim de matar-lo, li va colpejar per sorpresa en dues ocasions amb un bastó al cap. El perjudicat va patir un fort traumatisme amb fractura cranial i destrucció de centre vitals encefàlics, lesions que li van provocar la mort en l’acte.

Després de comprovar que l’home no tenia pols, el penat va deixar el cos de l’agredit en el garatge i li va robar una maleta de viatge, documentació personal, el cotxe i dues targetes de crèdit, de les quals coneixia el número PIN. Amb aquestes targetes va traure en un caixer automàtic d’Ontinyent 1.500 euros, operació que va repetir l’endemà en una altra entitat bancària d’Agullent.

Ja durant la matinada d’aquell mateix dia, 25 de setembre, va traure el cadàver del garatge i el va carregar en el maleter del cotxe de la víctima per a traslladar-lo als afores d’Albaida, on el va abandonar al costat del bastó, després de cobrir-lo amb enderrocs, mantes, matolls i roba.

Deu dies després, l’assassí es va entregar en la comissaria de Policia d’Ontinyent, on va ser detingut després d’assenyalar el lloc on s’havia desfet del cadàver.