L’Hospital General d’Ontinyent obté el premi TOP20 a la seua gestió hospitalària global

L’Hospital General d’Ontinyent obté el guardó TOP20 a la gestió hospitalària global d’entre els hospitals valencians nominats d’aquest any: Dénia, Manises, General d’Alacant, Quiron València, la Ribera, La Fe, Vithas Castelló i Vithas Nou d’Octubre València. Els Premis TOP20 reconeixen enguany un total de 39 hospitals de tot el territori espanyol bé per alguna de les seues àrees mèdiques o per la seua gestió hospitalària.

El guardó premia la gestió hospitalària en la seua categoria d’hospital xicotet a Ontinyent, a través del programa de referència en l’entorn hospitalari, tant públic com privat, basat en indicadors objectius que es registren en el cridat CMBD (conjunt mínim de dades bàsiques). Un programa estandarditzat que reflecteix gran quantitat d’informació sobre la gestió respecte a la seua activitat i grandària.

Amb aquest premi l’Hospital General d’Ontinyent suma ja 12 guardons TOP20 en gestió hospitalària global, sent l’any passat també guardonat en aquesta mateixa àrea. El lliurament d’aquest premi va tenir lloc ahir a Madrid a mans de la Secretaria Autonòmica de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Isaura Navarro, que a més va mostrar el seu suport als cinc hospitals públics valencians que han sigut nominats en aquesta edició.

El guardó va ser arreplegat pel Cap de la Unitat de Documentació Clínica i Admissió (UDCA) de l’Hospital d’Ontinyent, Angel Llopis que va estar acompanyat també pel Cap de l’Àrea d’Urgències Io Silvero. L’acte va tenir la presència dels representants dels més de 60 hospitals nominats que participaren en una taula rodona prèvia sobre “Aprendizajes de la pandemia” en la qual va participar la Subsecretaria de la Conselleria de Sanitat, Mónica Almiñana.

La directora mèdica de l’Hospital General d’Ontinyent, María José Dasca ha destacat que “amb aquest premi se’ns torna a reconéixer que Ontinyent està portant avant una bona gestió dels seus recursos per a oferir el seu programa assistencial” i ha insistit en “la importància que ha tingut i està tenint l’únic hospital lliure de covid durant la pandèmia, en servir al Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent de màxim suport en la gestió assistencial hospitalària, en moments en què l’escassetat de llits ens ha provocat a tots els hospitals moltes dificultats que afortunadament hem pogut superar”.

Per a Àngel Llopis, el responsable d’UDCA que va arreplegar el guardó “aquest és un reconeixement al treball diari de tots els professionals i una satisfacció, tenint en compte que ja feia anys -a excepció de l’any passat- que no ens donaven cap TOP10 i ens els donen en aquests dos anys baix una situació excepcional de pandèmia”.

Des de la Gerència del Departament de Salut Xàtiva Ontinyent Margarita Llaudes ha destacat que aquest premi “posa en valor l’existència d’aquests hospitals xicotets, que existeixen per tot l’estat espanyol, que fan un gran treball i que de vegades, passen desapercebuts pel treball d’hospitals més grans”.