La ‘Setmana de la Ciutat Educadora’ arriba fort a Ontinyent amb 25 activitats en 8 dies

Conferències, exposicions, taules redones o proves esportives són algunes de les 25 activitats que ha programat la nova edició de la ‘Setmana de la Ciutat Educadora’ que tindrà lloc del 23 al 30 de novembre. La programació que ha estat impulsada per l’Ajuntament, el Consell Educatiu de Ciutat i el Campus d’Ontinyent de la Universitat de València (UV), va ser presentada el dijous passat en una roda de premsa en la que van participar el director del Campus Ontinyentí, José Cantó, i el vicedegà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Pep Crespo, a més del regidor d’Educació, Óscar Borrell. Així mateix, entre els dies 23 i 25 tindrà lloc al campus universitari la XI edició de la Universitat de Tardor. Baix el lema “Temps de retrobaments” la programació inclourà 4 seminaris a les facultats d’Economia, Magisteri, Infermeria i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. En ells es tractaran temes com emprenedoria, innovació educativa, infància i medi ambient o models curriculars, entre altres. A més a les vesprades s’han organitzat diferents conferències que tindran lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Borrell, destacava l’interés d’una programació “molt completa i variada, on participen diversos agents educatius tant d’educació formal com no formal, i que mostra la importància que se li dona i que té l’educació a Ontinyent”. En aquest sentit, el dijous serà el torn de la II Cursa Solidària Campus d’Ontinyent, on podran participar tant professors com alumnes de qualsevol titulació. La inscripció serà gratuïta i comptarà amb dos recorreguts: una participativa de 2,5 km i altra esportiva de 5 km.

Cap a finals de la setmana també hi haurà activitats programades. El divendres 26 es farà la presentació del Pla d’Infància i Adolescència d’Ontinyent a la UNED; i dissabte 27 tindrà lloc una matinal esportiva per inaugurar el nou anell ciclopeatonal d’Ontinyent i la reforma del velòdrom del poliesportiu. El diumenge 28 al trinquet de la ciutat s’ha organitzat una jornada que començarà en partides de l’Escola de Pilota del Club Pilota Ontinyent, així com un acte d’homenatge als campions de la Copa Diputació de València-Caixa. La programació de la Setmana de la Ciutat Educadora es completarà dilluns i dimarts amb més activitats complementàries de l’EOI, una reunió per parlar sobre absentisme escolar, una xerrada organitzada per la regidoria de Joventut, una exposició de la UNED al MAOVA o projeccions incloses a la Mostra de Cinema