L’Hospital de Xàtiva sense pacients covid en l’UCI

L’hospital Lluis Alcanyis de Xàtiva, al qual pertanyen els ciutadans d’Ontinyent i la Vall d’Albaida, no presenta cap cas covid en UCI i només 11 pacients en planta, segons han informat des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent. Cal tenir en compte que l’hospital de la nostra ciutat és un centre sanitari no covid des de l’inici de la pandèmia, per tant, els ingressos per aquesta malaltia es destinen a Xàtiva.

És una bona notícia, ja que “fa setmanes” que la unitat de cures intensives no presenta positius, expliquen des del departament. Tanmateix, la notícia arriba en un moment en el qual Ontinyent ha sumat una nova mort per coronavirus que passa de 51 a 52. En quants als casos actius hi ha registrats a la ciutat ara són 135.

Si ampliem la mirada i posem el focus de l’evolució de la pandèmia en la Comunitat Valenciana s’han notificat 10 defuncions per coronavirus des de l’última actualització (29 de març), tots ells en els últims 7 dies excepte un cas de febrer. Es tracta de 5 dones d’entre 65 i 93 anys i 5 homes, d’entre 65 i 90 anys.

Els hospitals valencians tenen actualment (última actualització) 451 persones ingressades, 33 d’elles en l’UCI: 52 a la província de Castelló, 2 en UCI; 137 a la província d’Alacant, 12 d’elles en l’UCI; i 262 a la província de València, 19 en UCI.