L’Hospital demana la Sala Gomis anticipant un desbordament

De moment encara no es pot parlar de desbordament, però fonts del mateix Hospital General d’Ontinyent afirmen que les coses poden canviar en qüestió de dies o, fins i tot, d’hores. L’increment de la pressió hospitalària al Lluís Alcanyís de Xàtiva amb un creixement exponencial dels casos COVID està notant-se al centre hospitalari d’Ontinyent on són desviats des del principi tots aquells casos que no estan relacionats amb la malaltia del coronavirus. Però, a més, ja s’han rebut ingressos en l’àrea de maternitat que procedien de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. Tot i que està en un altre departament sanitari, la situació dramàtica a la capital de l’Alcoià, i més encara al seu centre hospitalari (dijous mateix À Punt informava que s’han arribat a instal·lar llits a la cafeteria davant la falta d’espai) ha fet que Ontinyent comence a acollir pacients derivats també d’aquesta altra comarca.

PREVISIÓ
Amb la previsió d’un increment de casos i d’una major pressió, l’- Hospital General d’Ontinyent ha decidit habilitar el gimnàs ubicat en l’edifici del Centre d’Especialitats, i que generalment s’utilitza com àrea de rehabilitació per a post-operacions. S’han col·locat més llits per augmentar la capacitat
d’ocupació. I davant aquesta contingència s’ha demanat a l’Ajuntament la cessió d’un espai per continuar portant a terme les pràctiques de la unitat de rehabilitació. El consistori ha donat resposta cedint la Sala Gomis “En concret, la cessió de l’espai de la cafeteria, mentre dure la crisi sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19, permet garantir el desenvolupament de les tasques de rehabilitació amb totes les garanties de seguretat, ja que es pot mantenir la distància interpersonal d’1,5 metres i la correcta ventilació establerta per la Conselleria de Sanitat”, informen des del consistori.

SITUACIÓ
Tot això en una situació en què, tal com han explicat fonts pròximes al departament de salut “encara estan arribant als centres hospitalaris els casos procedents del contagi de la festa de Reis i de la seua convivència social”.
A Ontinyent, segons l’actualització de les dades oferides pel panell de la Conselleria de Sanitat, n’hi ha en aquests moments 538 casos actius i tenim una incidència de 1.522 casos per cada 100.000 habitants. És a dir, continuem creixent, batent els propis rècords de la pandèmia i empitjorant les dades amb cada actualització.

CAP AL PERÍODE MÉS LETAL
Com sempre, en el plànol més fatídic de les estadístiques cal anotar dues noves defuncions: un home de 65 anys el divendres i un altre de 69 anys el dimarts. Amb aquestes morts ja en són 6 aquest gener i a una setmana per acabar el mes, ens situem prop de la pitjor marca que va assolir novembre amb 7.

MENYS CREIXEMENT
Encara i tot, per observar un indici d’esperança, el ritme de contagis podria haver aturat la seua velocitat, amb menys increment la passada setmana i previsió de menys per a aquesta. Juga a favor, a més de les mesures de restricció, l’absència de festes a la vista en el calendari.