L’obra de l’ontinyentí ‘Dulk’, camí de Nova York

Són 15 obres pictòriques i una escultura. Fa uns dies partien rumb a Nova York. Punt de destí: la Spoke Art Gallery de la ciutat dels gratacels. Allí, entre el 20 de febrer i el 13 de març exposarà Antonio Segura ‘Dulk’ una mostra que s’engloba sota el títol ‘Ephemeral Treasures’ i en la qual porta treballant prop d’un any.

A través d’imatges potents que conviden a la reflexió sobre la nostra relació amb la naturalesa, sobre l’equilibri entre l’home i el planeta que habitem, amb la seua habitual força cromàtica irresistible, ‘Dulk’ es llança a la conquesta del públic nord-americà amb aquesta proposta que ja havia tancat fa un parell d’anys. “Ha sigut un any intens perquè de manera paral·lela he estat treballant diferents projectes creatius. D’una banda el treball del monument de la Falla de la plaça de l’Ajuntament i d’altra banda les exposicions acordades”.

CENTRE DEL CARME
Parla en plural. Exposicions. Perquè, a més, de l’empaquetament d’obres que han de creuar l’oceà Atlàntic fins a arribar a Nova York, ‘Dulk’ també té un altre repte per davant. Aquest més pròxim. Una exposició que s’obrirà en el Museu del Centre del Carme de València el 6 de març i que podrà ser visitada durant els sis mesos següents, just fins que es plante la Falla.

En aquesta exposició, que tindrà com a títol ‘Rondalla del fang’, Antonio Segura ‘Dulk’ aborda els problemes mediambientals del parc natural de l’Albufera. Ho farà amb un format impactant, ja que les obres murals gaudiran d’un gran format. A més, s’acompanyaran amb escultures, il·luminació i so. “L’objectiu és que el públic senta que pot entrar dins dels quadres”, explica.

Per tant compaginarà, almenys durant una setmana, exposicions a Nova York i València. “Està resultant un començament d’any increïble”, reconeix l’artista ontinyentí.

Encara no hi ha data tancada per a la Plantà ni per a la celebració de les Falles de València de 2021, però tant ‘Dulk’ com l’artista faller Alejandro Santaeulalia treballen sense descans. “Ja es troba al 80% i ara el problema és de magatzematge perquè ocupa una nau i mitja actualment”, explica. A més es presenta un altre inconvenient, ja que “hem de trobar un lloc adequat perquè el monument es puga conservar amb condicions fins que arribe el moment de les Falles 2021”, cosa que el d’Ontinyent creu que “és necessari per al món faller”.