L’hostaleria crea un equip professional per a llançar la marca gastronòmica local

Abans de l’esclat pandèmic, el mes de gener de 2020, el sector de l’hostaleria local estava embarcat en un projecte ambiciós per a crear la seua pròpia marca i projectar d’aquesta manera a Ontinyent com a ciutat gastronòmica. L’estat d’alarma, la crisi sanitària i les fortes restriccions que ha patit l’àmbit hostaler van paralitzar la posada en marxa de la iniciativa.
Però amb la millora general de la situació i les perspectives optimistes, la iniciativa s’ha reactivat. Fa escasses setmanes el Consell Econòmic Social de la ciutat injectava una partida pressupostària per a posar en marxa el projecte. La passada setmana la junta directiva de l’Associació d’Hostalers de la Vall d’Albaida (AHVAL) ha représ el treball.

PRIMERA FASE
En aquests moments, tal com es reconeix des d’AHVAL, el projecte està en estat embrionari. Però ja es té clar quin és el primer pas que s’ha de donar en aquesta fase inicial. La injecció rebuda del CES es destinarà a configurar un equip de professionals tècnics de la gastronomia, la imatge i el turisme que tindrà com a missió la creació de la marca d’Ontinyent com a ciutat gastronòmica. “La meta d’aquesta marca serà fer valdre la gastronomia i l’hostaleria d’Ontinyent, una marca que oferisca garantia, que ressalte la importància que té el sector després de deu anys de creixement. Creiem
que ara la nostra hostaleria està travessant una bona conjuntura quant a prestigi i imatge i això és una oportunitat per a enlairar”, sosté Toni Pérez, secretari d’AHVAL.

PODER D’ATRACCIÓ
La utilitat que pot exercir que Ontinyent dispose d’una marca gastronòmica pròpia estarà destinada a “consolidar-nos com un referent d’interior. L’hostaleria i la gastronomia local poden ser la locomotora per a atraure visitants”, exposa Pérez.
Hi ha una dada de partida que es constata en les empreses hostaleres de la zona. Ho explica Luis Martínez, propietari de dos establiments i vocal en la junta directiva del sector. “Cada vegada constatem l’arribada de més clients de fora de la ciutat. Fa deu anys era una cosa estranya, però ara observem que ve gent de les Comarques Centrals Valencianes que abans no venia mai. I també constatem que el radi va obrint-se”.

LA MARCA
El trajecte que s’inicia amb aquesta primera fase no té encara un calendari determinat. “No volem precipitar-nos ni marcar-nos una obligació d’haver d’arribar a una data determinada per a presentar la marca. Preferim centrar-nos en fer bé el treball, sobretot en aquesta fase inicial, consolidar les bases”, explica Toni Pérez.

REPUTACIÓ
Tant Luís Martínez com Toni Pérez coincideixen que existeix una idea, cada vegada més estesa i compartida, sobre la fama que està adquirint Ontinyent en el panorama gastronòmic. “Ara es tracta de reconéixer aqueix treball ben fet, consolidar aqueixa reputació i la qualitat que s’ha aconseguit. Tot ha de conduir al fet que Ontinyent siga el referent gastronòmic de les comarques de l’interior valencià”, coincideixen tots dos.