fbpx

L’Institut de l’Estació serà demolit i alçaran un nou

Categories Portada, premsavalenciana, Societat

El projecte de reforma integral de l’Institut de l’Estació preveu la demolició pràcticament completa dels volums construïts i la substitució per altres nous, a excepció de la sala d’actes.

La proposta que ha presentat el despatx de l’arquitecte ontinyentí Ramón Esteve planteja una reforma basada en dos eixos centrals: la llum i l’espai lliure.

Els nous volums que substituiran als actuals mantindran l’edificabilitat amb planta baixa i dues més d’altura, amb un predomini de les línies cromàtiques en blanc i colors ocre que es funden amb el punt geogràfic en el qual es troba l’institut. Una altra de les característiques que articularan
les futures instal·lacions de l’Institut de l’Estació serà una àgora que permetrà resoldre les diferències del nivell i articularà tot el nou conjunt arquitectònic. Aquesta àgora central es configurarà a partir de graderies. 

També, entre altres actuacions destacades que es plantegen en el projecte, es conservarà la diferenciació d’espais i etapes formatives.
Es donarà importància a la vegetació, amb marcat caràcter autòcton, amb referències a l’entorn del Pou Clar i la Serra Mariola

error: