L’intent d’incendiar Santa Ana obliga a reforçar la vigilància

El consistori ja ha anunciat que intensificarà la vigilància al voltant del paratge de l’ermita de Santa Ana on, segons s’assegura, ja es manté una observació continuada. Tot això després que haja trascendit un succés que haguera pogut tindre conseqüències nefastes, sobretot, per a l’església on resideix la figura del Crist de l’Agonia. En la nit del dijous al divendres passat es va registrar un intent d’encendre una foguera a les portes del temple. Es van descobrir restes amuntonades de branques de pi, plàstics i tela que tenien com a objectiu crear foc, ja que les restes estaven carbonitzades. Afortunadament, la humitat o les baixes temperatures o el vent van impedir que les flames causaren destrosses.

No és el primer indici d’un intent de foc a l’ermita, encara que en aquest cas estava deliberadament iniciat a les portes de l’església. En els últims temps s’han descobert bombes incendiàries entre branques dels pins de la zona.

Els incidents cal sumar-los a un llistat d’actes vandàlics i incívics que està patint l’ermita i el seu entorn de manera reiterada, amb botellons i, fins i tot, defecacions a la porta del temple.