Llum verda a la creació de nous habitatges a la Vila

El Ple municipal aprovava aquest dijous, per unanimitat, la modificació puntual núm.2 del Pla Especial de Reforma Interior de la Vila, després de rebre l’informe favorable per part de la Generalitat Valenciana per a fer-ho. Amb aquesta modificació es desbloqueja el projecte de regeneració i creació de nous habitatges als carrers Roses, Callarís i Trinitat, del barri de la Vila. Una actuació que també està relacionada amb la recuperació de la muralla. El pròxim pas serà l’expropiació dels únics tres habitatges que encara queden per adquirir per part de l’Ajuntament d’Ontinyent, dels 47 que afecta aquesta actuació de regeneració urbana. Els tres immobles no són encara de propietat municipal per falta d’acord amb els propietaris o perquè aquests no han fet acte de presència quan han sigut requerits.

Cal recordar que s’actuarà entre l’accés a la Vila des de la Plaça Major, fins a la paral·lela del carrer Roses. Un espai que serà demolit i enjardinat, amb poc pendent fins la plaça Trinitat, destapant el llenç de la muralla, i incloent la construcció d’habitatges, tot mantenint l’espai d’esponjament i convivència creats a la Plaça Trinitat. Fonts municipals expliquen que aquest projecte, que tant s’ha dilatat en el temps, no serà una realitat aquesta legislatura, per l’envergadura d’aquest. Així la previsió seria que el gruix de l’actuació es duguera a terme entre els anys 2023 i 2024, finalitzant aquesta en 2025.

L’enderroc trau el patrimoni a la llum

Aquesta setmana han finalitzat els treballs d’enderrocament  de l’habitatge del carrer Roses que va sofrir un enfonsament a principis del mes de maig. Cal recordar que aquest immoble estava inclòs dins de les cases que desapareixeran en el marc del Pla Especial de Reforma Interior de la Vila i que pretén fer valdre el patrimoni, a la vegada que es construeix habitatges nous a aquest barri del centre històric. L’enderrocament total d’aquest immoble ha tret a la llum part de la muralla. Els vianants ja poden apreciar els vestigis d’aquest element patrimonial que es vol recuperar.