La Fira buscarà ser Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament d’Ontinyent sol·licitarà que la Fira d’Ontinyent siga declarada com a Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana. Així ho ha aprovat per unanimitat el Ple municipal celebrat aquesta l’última setmana. La regidora Sayo Gandia era l’encarregada d’exposar aquest punt i explicava que des de l’àrea de Turisme “considerem que la Fira d’Ontinyent té una especial rellevància des del punt de vista turístic, cultural, gastronòmic  i comercial”. Així recordava que la Fira d’Ontinyent se celebra per privilegi reial d’Alfons el Magnànim des de 1418.

Gandia remarcava que la seua singularitat radica en el fet que no només compta amb atraccions mecàniques sinó també amb altres espais que complementen l’oferta lúdica i cultural, convertint-la en una fira on estan presents comerços, hostaleria, serveis i automoció. “Una fira que potencia el sabor ontinyentí, donant un impuls econòmic a molts sectors de la ciutat”. Des del govern ontinyentí insisteixen en el fet que la Fira d’Ontinyent afavoreix sinergies i atrau milers de visitants de la Vall d’Albaida i d’altres comarques pròximes.

L’àrea de Turisme, a través de la seua tècnica, ja ha redactat la memòria necessària per a aquesta sol·licitud, amb la col·laboració d’informació proporcionada per altres departaments municipals. Ara, la sol·licitud serà remesa a l’òrgan competent de la Generalitat Valenciana que serà la que haurà de decidir si la Fira d’Ontinyent compta amb tots els requisits.