L’oli d’oliva extra gamma alta d’Ontinyent que triomfa en Japó

Aquest dissabte, amb la nostra edició de El Periòdic d’Ontinyent, vos oferim un reportatge sobre La Escalera. Un projecte nascut a Ontinyent, amb una família que ha recuperat una finca en ruïna i l’ha convertida en un centre productor d’oli i vi ecològic. Ells han creat una marca ‘Y soñó sobre las piedras’ amb la qual han aconseguit el reconeixement internacional. Sense anar més lluny acaben d’obtindre un premi de prestigi perquè el seu oli d’oliva verge extra d’alta gamma ha resultat guanyador de la medalla d’or a Japó 2020.

Tal i com avancen el secret del producte ‘Y soñó sobre las piedras’ es fonamenta en què han produït “un Oli d’Oliva Verge Extra d’alta gamma, pur suc d’olives verdes, pur salut mediterrani. Les oliveres creixen en biodiversitat i amb coberta vegetal espontània. Els abonem amb un compost orgànic basat en el ‘alperujo’ (el que se separa durant l’extracció d’AOVE: Aigües de vegetació, pell d’oliva, os). Així tornem a l’olivar el que ve d’ella”.

Qui són aquest matrimoni d’espanyol i holandesa? Com van arribar fins a Ontinyent? Per què van canviar la seua vida urbanita a Madrid i es van convertir en llauradors? Tot això en el reportatge que en la nostra secció d’economia i empreses vos explica cada dissabte El Periòdic d’Ontinyent.