L’ontinyentí Héctor Tolsà, 5é al Campionat Mundial Junior de triatló

L’ontinyentí Héctor Tolsá ha aconseguit el 5é lloc del món i la millor classificació d’un espanyol participant en la World Triathlon Championship, el Campionat del Món de Triatló Junior.

Héctor Tolsá és una de les grans promeses del triatló, el seu nom ja ha sonat ben fort pel panorama nacional i europeu d’aquest esport en els últims anys. Ara, després de la magnífica actuació del dissabte en la Copa del Món de Triatló Junior disputada en Torremolinos, el triatleta format en l’Escola del Club Triatló Ontinyent i actual corredor del CEA Bétera ha fet el bot a l’élit del triatló mundial. La seua classificació final s’ha quedat a tan sols de 16 segons del primer classificat, completant una magnífica actuació on ha aconseguit situar-se com el 5é del món.

La World Triathlon Championship es va disputar en l’anomenada distància Sprint, formada per 750 metres de natació; 20,4 quilòmetres de ciclisme i 5.000 metres de carrera a peu. Amb un temps total de 55 minuts i 26 segons, Tolsá va ser el millor espanyol de la prova, quedant a quatre segons de les medalles.