L’ontinyentí que vist a la Cort de la Fallera Major de València

Les dotze dones que componen la Cort d’Honor de la Fallera Major de València 2020 lluiran, durant el seu any de mandat, vestits les teles del quals han sigut confeccionades per un ontinyentí. Es tracta d’Arnaldo Ferrero Úbeda, qui des de l’empresa en la qual treballa des de fa quasi 10 anys, Entretelares, ha teixit personalment les teles que lluiran les dotze falleres.

“És molt important vestir a aquestes dones, la repercussió és molt gran. Durant diversos anys, l’empresa en la qual treballe ha creat les teles dels vestits de la Cort de la Fallera Major Infantil de València, però diguem que en aquesta ocasió, la responsabilitat és més gran”, detalla Arnaldo, qui porta des dels 16 anys treballant en el sector tèxtil.

La presentació d’aquestes teles va tindre lloc en un acte celebrat a l’hotel Meliá Palacio de Congressos de València i van assistir les protagonistes, acompanyades per la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, la Junta Central Fallera, amics i familiars. “L’opinió que rebem eixe dia va ser bastant bona, les seues crítiques, constructives, van ser positives”.

L'ontinyentí que vist a la Cort de la Fallera Major de València El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Arnaldo i Entretelares han teixit “de forma molt minuciosa” les teles dels dos vestits de fallera de la Cort d’Honor. “El concepte és diferent al d’altres teles. Enguany hem realitzat, per al segon vestit, un fons més atrevit amb flors, sense metalls. Pel que respecta al primer vestit, fet amb teles de seda i on els rams brodats són més xicotets i s’han emplenat amb fulles, perquè no quedara buit”.

A pesar que Arnaldo porta en Entretelares des de gener de 2010, aquesta ha sigut una oportunitat per a donar a conéixer el seu treball al públic, ja que habitualment, ell treballa “darrere de les càmeres”, controlant la producció i vetlant perquè “les teles arriben a les mans del client perfectes”.