‘Majors Actius’ duplica les places als viatges culturals davant l’elevada demanda

‘Majors actius’, el programa d’activitats impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent per als majors de cinquanta-cinc anys, duplicarà les places als propers viatges culturals davant l’elevada demanda registrada d’aquestes activitats. En concret, els tres primers viatges organitzats enguany (Alacant, València-el Palmar i Xàtiva-Anna) esgotaven ràpidament les places oferides per als mateixos (3 autobusos amb capacitat per a 55 ocupants cadascú), cosa que afegida a l’interés mostrat per les persones usuàries ha motivat que a l’edició del passat divendres, el viatge a Oriola ja comptara amb 2 autobusos i un total de 110 places.

El regidor de l’àrea, José Rafael Sanchis, explicava que “quan la demanda supera l’oferta en aquests viatges es fan sorteigs, tenint preferència les persones no beneficiades en un primer sorteig per al següent. Davant les peticions rebudes d’ampliar les places, i constatant que la demanda és suficient per a organitzar un segon autobús en cada desplaçament, anem a fer-ho així per donar resposta a eixa demanda”, manifestava.

Així, igual que el viatge a Oriola, també comptaran amb dos busos els propers viatges previstos, el 27 de maig a Dénia i el 23 de juny a Altea. Cal recordar que per a aquests viatges hi ha un preu base de 15 euros que es contempla en l’ordenança de preus públics que regeix el funcionament del programa, incloent-hi desplaçament, dinar i visita guiada. Des de la regidoria s’ha recordat que per tenir més informació i fer reserves es pot telefonar al 674753038 en horari de 10:00 a 14:00 hores, podent també ampliar la informació als centres de majors i al departament de Serveis Socials.

José Rafael Sanchis incidia en “l’aposta del Govern ontinyentí en impulsar un estil de vida saludable entre les persones majors de la ciutat”, una línia d’acció a la qual en 2022 es destinen més de 100.000 euros, i convidava a les persones majors residents a Ontinyent a apuntar-se a les distintes activitats de Majors Actius, que a més dels viatges inclouen altres com ara assistència a obres de teatre, cinema, rutes turístiques, activitats de participació ciutadana, balls o hidroteràpia. Per participar en qualsevol de les diferents propostes previstes s’ha de fer la corresponent inscripció al CIM de Sant Rafel, al CEAM de Sant Josep