La nova temporada de l’Orquestra Caixa Ontinyent comptarà amb solistes internacionals

L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, orquestra resident del Teatre Echegaray i l’única de les Comarques Centrals, ha presentat aquest matí en el mateix teatre la temporada de concerts 2022 que s’estendrà fins al mes de desembre i comptarà amb solistes internacionals com Jacobo Christensen (violí) i Jaume Gimeno (arpa), entre altres.

El programa d’enguany inclou 4 concerts, el primer serà ‘Sons d’Amèrica’, el 21 de maig a les 19:30 hores amb un inusual programa per a bateria, clarinet i orquestra, comptant amb el bateria Javier Eguillor; i els clarinets Antonio Palaz i Pedro Vicente Alarma, qui també dirigeix l’actuació a la qual s’interpretaran les obres ‘Un americà en París’ de Gerswin; ‘Concert per a 2 clarinets i orquestra’ de Shaw i ‘Suite per a bateria i orquestra’ de Henry Mancini.

Les següents actuacions seran ‘Sons d’Arpa’ el 9 de juliol sota la direcció de Saül Gómez i amb Jaume Gimeno a l’Arpa; ‘Sons de Beethoven’ el 22 d’octubre sota la direcció de Xavier Gagnepain i amb els solistes Jacobo Christensen (violí), David Apellániz (violoncel) i Carlos Apellániz (piano); i finalment ‘Sons del barroc al segle XXI’, amb la direcció de Vicente Balaguer, qui també actuarà com a violí solista.

L’acte de presentació del programa ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, qui ha destacat el paper de l’orquestra com “un exemple de col·laboració publicoprivada beneficiós tant per a la ciutat com per als joves músics que hi participen”.

Des d’Ad Libitum, Lluis Muñoz ha agraït “el suport rebut durant els vint-i-dos anys de treball que portem al projecte d’aquesta orquestra formativa, tant per part de l’Ajuntament, Caixa Ontinyent, de les empreses col·laboradores i del públic assistent”. A més a més, ha posat l’accent en el paper que ha jugat l’orquestra a l’hora de projectar les carreres professionals de músics locals, “com Carlos Graullera, primer violí de la Simfònica de Basilea; Noelia Balaguer, de la filharmònica de Lübeck o Guille Úbeda que es troba al Conservatori Superior de París” ha comentat. “La nostra orquestra dona als joves l’oportunitat de tocar amb solistes de nivell internacional i a més acosta la música de corda a la ciutadania”, ha continuat.

El president de Caixa Ontinyent, José Pla, també intervenia a la presentació per a destacar com “un orgull” que l’orquestra porte el nom de l’entitat que presideix, i que “dins la línia de revertir beneficis a obra social, continua amb l’aposta per la formació dels i les joves, que pensem que és la vacuna contra la desigualtat social”.