Malestar veïnal pel col·lapse als voltants del Pou Clar

El veïnat de la zona del Pou Clar proper als dos accessos que l’Ajuntament ha deixat per arribar a aquest paratge natural, Galindo i l’Alba, creu que la mesura de tancar els aparcaments públics, per les restriccions de la pandèmia, ha empitjorat la situació de l’estacionament de vehicles, que proliferen per camins on cada estiu es produeix aquest problema, però també ha arribat a altres vies, com la Senda de l’Alba, amb prioritat per a vianants i bicicletes, que ara serveixen de pàrquing sense miraments. A la problemàtica de mal estacionament se sumen altres comportaments incívics dels que arriben al Pou Clar a passar el dia: brutícia, menjar en els entradors de casetes, defecar i orinar a qualsevol racó a manca de serveis públics… Per al consistori el tancament dels pàrquings ha evitat la massificació turística.

Un dels camins afectats és Galindo 2, on els residents no entenen com la Policia Local “no multa els cotxes aparcats, quan s’ha posat una placa de prohibit aparcar a banda i banda. Cada vegada donen una excusa nova i si el cotxe aparca de costat sense trepitjar l’asfalt no el sancionen. No entenen la nostra situació i ens sentim indefensos, perquè aquestes persones que vénen a passar el dia originen un altre tipus d’incidències “, expliquen.

El problema no és només l’aparcament sinó, com expliquen els veïns “en els comportaments incívics d’algunes de les persones que vénen a passar el dia i mengen a les entrades de les casetes, orinen i defequen en qualsevol racó, perquè no hi ha lavabos i deixen fem al seu pas que ningú recull “.

Bocabadats s’han quedat els veïns de la Senda de l’Alba, una via amb prioritat per a vianants i bicicletes, al veure com els cotxes campaven al seu aire en aquest accés al Pou Clar. Les imatges parlen per si mateixes.

Aquesta mateixa setmana la regidora de Turisme, Sayo Gandia, visitava la zona de Galindo i empatitzava amb el veïnat, ja que vivia el comportament incívic d’alguns turistes en primera persona. Però a el mateix temps, afirma que “és un any atípic, amb la presència de la pandèmia, i cal prendre mesures extraordinàries, moltes vegades a cegues, perquè no hi ha directives clares per al gaudi de rius i platges continentals”.

Segons fonts municipals des de finals de maig s’han posat 60 sancions, 34 d’elles durant el primer cap de setmana de juliol. No obstant això els veïns reclamen més multes en els seus camins i no només a la carretera, així com demanen pilons per evitar els estacionaments.