Manualitats nadalenques amb caràcter solidari

Natalia és la dissenyadora de la nova línia d’articles del trèvol. Montse i Susana s’encarreguen de les manualitats de Nadal.

El Nadal és més Nadal quan és solidari. I en el Trèvol saben molt bé que la solidaritat és essencial per tal de mantenir els serveis que es presten a les persones amb capacitats diferents. És per això que, en preguntar al Trèvol pels ornaments nadalencs de la Tenda Solidària Trèvol, expliquen que quan es va posar en marxa aquest establiment en el carrer Martínez Valls l’any 2015, i gràcies a un grup de voluntàries que sabien fer labors i manualitats, tenien a la venda treballs artesanals solidaris tot l’any.

Amb el temps el voluntariat va anar renovant-se i els treballs manuals es van limitar a l’època de Nadal. Una labor que era fruit d’una cadena de persones, en la qual cadascuna aportava la seua habilitat.

L’any 2020 la pandèmia va tallar aquesta activitat i enguany s’ha représ, encetant una nova etapa. “Enguany hem fet una col·lecció xicoteta, però de més qualitat i volem continuar transmetent a la gent que col·labora adquirint aquests detallets, l’afecte i la il·lusió amb els que estan fets”, detallen.

De fet, tant Susana Martínez, voluntària, com Montse Gandia, tècnica del Trèvol, estan tot l’any buscant idees per a nous detalls, amb la complicitat de la seua amistat.
Aprofitant tot allò que poden reciclar de les donacions a la tenda solidària, les donacions d’empreses, materials naturals que arrepleguen de la serra i enguany han adquirit alguns materials nous per a millorar la col·lecció. Des del Projecte Trèvol han volgut agrair a totes les persones que han col·laborat al llarg del temps de forma altruista per a fer possibles aquests articles, com ara voluntàries i empreses que han proporcionat material i recursos.

Des del Trèvol estan llançant una línia pròpia d’articles de regal com ara tasses o coixins amb un disseny propi i, fins i tot, personalitzats. També s’encarreguen d’esdeveniments socials: decoració, targetes o el que necessiten en cada cas. Natalia Revert és la tècnica de Trèvol que s’encarrega de dissenyar aquesta línia d’articles que està encetant-se ara i s’inspira en tendències actuals com vintage, modern o infantil. La venda d’aquests productes naix pel mateix motiu: proveir de fons propis la Fundació Tutelar perquè es puguen donar serveis a les persones que així ho necessiten.