Mariola Penadés nomenada directora general d’Investigació i Innovació de la Generalitat

L’ontinyentina Mariola Penadés Fons ha estat nomenada directora general d’Investigació i Innovació de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. Es tractar, pràcticament, d’un dels darrers alts càrrec que faltaven per completar l’organigrama de la Conselleria de Sanitat. Açò ha estat degut a que, quan es varen iniciar les conversacions, l’ontinyentina es trobava impartint un curs d’estiu a la Universitat de Los Ángeles (California), des d’on acaba d’arribar. Sense cap antecedent polític, estem davant d’un nomenament amb un perfil tècnic, basat en el seu ample curriculum, malgrat la seua joventut (36 anys).

Llicenciada amb beca d’excel.lència, Mariola Penadés és doctora en Veterinaria. Máster en Psicobiologia i Neurociència Cognitiva per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment treballa de professora a la Universitat Cardenal Herrera de València, i a la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana.

Cal afegir que fa una mesos va ser nomenada member del Servei de Publicacions de l’Ajuntament d’Ontinyent.

Porta varios anys impartint cursos d’estiu en universitats dels Estat Units. En 2019 va ser finalista estatal de Fame-Lab, el concurs internacional de monòlegs de divulgació científica; activitat que ha continuat des d’aleshores pel seu compte. Dintre de la seua activitat altruista, participa en l’atenció educativa d’alumnes d’alta capacitat. També forma part, des de la seua fundació, d’Anima, entitat local d’atenció als malalts de càncer, on sa mare, la recordada Emilia Fons, va desenvolupar un inoblidable paper fins la seua mort. Son pare és Manolo Penadés, advocat jubilat de l’Associació d’Empresaris Textils ATEVAL. Mariola Penadés és neboda de l’il.lustre magistrat Vicent Lluis Montés i Penadés.