Mateu Lahoz repta a anar al futbol sens paraules malsonants

Antonio Mateu Lahoz, àrbitre valencià, de Benetússer, col·legiat internacional, retirat i ara aspirant a presidir la Real Federación Española de Fútbol, va impactar el dijous amb la seua intervenció al Centre Cultural Caixa Ontinyent, en una sessió en la qual es va sotmetre a totes les preguntes, sense filtres, dels assistents. Va ser en l’acte organitzat pel Rotary Club Ontinyent a benefici del club esportiu CEPIVALL.
Mateu Lahoz va avançar que no n’hi hauria cap censura a les preguntes i l’únic que demanava era que s’identificara el seu interlocutor. A partir d’ací es va encetar un col·loqui molt animat on l’auditori li traslladava les seues qüestions. Persona amb molta empatia i sensibilitat cap a les causes socials, l’àrbitre va convidar a tots a un repte: “intentem viure una jornada de futbol sense una paraula malsonant. No anem la futbol per a desfogar-se. Donem-li forma als valors”, i va afegir que això seria tot un experiment social i, a més, “donaríem feina als psicòlegs”.
Mateu Lahoz també va abordar aspectes més lligats al futbol professional on ha estat en actiu fins fa poc temps tot i assegurant que “el VAR ha minimitzat algunes errades”. Va acceptar que el sistema no és perfecte, però al mateix temps es mostrava confiat en què “millorarà encara prou”.

Mateu Lahoz va estar al Clariano a l’any 2004, assistint en un partit internacional que es va disputar a l’estadi municipal. Ho recordava abans que l’actual president de l’Ontinyent 1931 C.F., Juanma Bas, contara una anècdota compartida amb l’àrbitre internacional. El president li va fer entrega d’una samarreta de l’equip així com d’un baló signat per tota la plantilla. El col·legiat, fent ús de l’empatia que havia demostrat en tot moment es va posar la samarreta. També va rebre el pòster que hui publica El Periòdic d’Ontinyent.