Mercedes Pastor destaca la necessitat d’agilitzar el Pla de Reactivació

La portaveu del PP, Mercedes Pastor, ha valorat positivament la reunió celebrada el dimecres entre els sectors econòmics de la ciutat i els representants municipals, tant del Govern municipal com de l’oposició.


La popular ha destacat la posada en comú d’aspectes relacionats amb les bases per a la convocatòria d’ajudes a autònoms i pimes i, sobretot, ha matisat “la necessitat que la gestió es desenvolupe amb agilitat perquè les ajudes puguen arribar de manera ràpida al sector, que està sent molt perjudicat pel tancament de les seues empreses i comerços” declarava Pastor.


La portaveu recordava també en aquest encontre, celebrat de manera telemàtica, la importància de portar avant mesures per a la reducció dels impostos i taxes, els càrrecs de les quals han sigut ajornats per unanimitat. Segons expliquen des del Partit Popular, a causa de la dificultat d’aplicar reduccions i a la Llei d’Hisendes Locals, la proposta per a reduir els pagaments s’estudiarà tenint en compte la fórmula de la subvenció dels mateixos impostos, un sistema que tal com ha comentat Pastor s’estudiarà per part dels serveis tècnics municipals i serà posat en comú en una pròxima reunió de treball.


A més, durant la trobada telemàtica també s’ha comentat que està en marxa l’elaboració de sistema de bons per a la compra en comerços i serveis de la ciutat. Davant això, la portaveu popular, Mercedes Pastor, comentava que és necessari agilitar les normes per a aquests xecs de compra, en la mesura que siga possible.

Segons han manifestat des del PP d’Ontinyent, els xecs haurien de ser de fàcil accés i s’hauria d’estudiar la possibilitat que hi haguera majors facilitats per als treballadors afectats per un ERTO, “ja que les seues possibilitats de compra s’han vist reduïdes i el xec serà un bon al·licient i ajuda per a comprar a les botigues i serveis d’Ontinyent”, incidien des d’aquesta formació.