34 històries arriben a la final del concurs literari ‘Amic-Ficcions’

La dotzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.500 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 34 grups del País Valencià dels quals 12 són de Castelló, 10 de València i 12 d’Alacant, sumant així un total de 59 alumnes d’entre els 701 que van participar al concurs.
 
En conjunt 172 grups han arribat a la final:  109 de Catalunya i Catalunya Nord (155 joves), 34 del País Valencià (59 nois i noies), 22 de les Illes Balears (27 alumnes),  5 grups de la Franja de Ponent (6 alumnes) i 2 d’Andorra (5 participants).
 
El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la dotzena edició el passat 31 de març amb una participació de 3.660 alumnes de 277 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.415), el País Valencià (701), les Illes Balears (462), la Franja de Ponent (63), Andorra (14), Catalunya Nord (4) i altres territoris (1).
 
Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en valencià entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla i la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana. En aquesta 12a edició cal remarcar que per primer cop han participat i arribat a la final estudiants d’Andorra i per segon cop de la Franja de Ponent i la Catalunya Nord.
 
Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant el mes de juny, però encara falta determinar el format d’aquests actes. A partir de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus i el pla estatal de transició cap a la normalitat, l’organització d’AMIC-Ficcions definirà definitivament quan i com es desenvoluparan els respectius actes de lliuraments de premis.
 
Enguany, el premi per a la millor història serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, i la segona millor història es guardonarà amb un smartphone també per a cada integrant de l’equip. Els premis territorials, per a les millors històries de cada vegueria, rebran un smartphone o uns auriculars sense fil. Per últim, es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori, que serà guardonat amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.
 
Organitza AMIC, compromís amb l’educació
 
El concurs AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la dotzena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en valencià entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de 400 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.