COEVAL demana als governs que aclarisquen què es pot fer i com es pot fer

La patronal comarcal i intersectorial COEVAL s’ha dirigit, a través de la Confederació Empresarial Valenciana a la qual pertany, als governs de les administracions autonòmica i central per a demandar que concreten i aclarisquen, en les seues decisions, la qual cosa poden fer les empreses i com han de fer-ho. “És necessari passar a una etapa de concreció i clarificació a l’hora de reiniciar de manera gradual l’activitat econòmica”, exposen en un comunicat els empresaris de la comarca. Ho manifesten després d’una reunió telemàtica de la seua junta directiva.


La patronal de la Vall sol·licita una mica de claredat entre tanta confusió i que “després d’una etapa amb un al·luvió continu de normativa nova, a vegades amb criteris i interpretacions canviants en poc temps, creant situacions d’incertesa i falta de seguretat jurídica, es passe de manera urgent a una nova etapa on empreses i autònoms tinguen concreció i clarificació en el full de ruta del que poden fer i en quines condicions”.


A més sol·liciten una línia d’ajudes que no suposen endeutament perquè “per a les empreses i els autònoms és una prioritat poder disposar urgentment de línies d’incentius directes no reembossables per a posar en marxa i impulsar la recuperació i reconstrucció de l’activitat econòmica, incentius directes que donen suport a accions i projectes de tots els sectors econòmics, incloent també l’obra pública, donat l’efecte tractor i motor que la mateixa pot tindre”.