Més de 1.000 persones passen pel Centre de Dia de Proyecto Hombre

Va obrir les seues portes a l’abril de 2009. Una dècada després el Centre de Dia d’Ontinyent de la Fundació Arquebisbe Miguel Roca-Proyecto Hombre ha consolidat la seua activitat i s’ha convertit en referència en la lluita contra les addiccions a les comarques de la Vall d’Albaida, la Costera i l’Alcoià-Comtat. El perfil de l’usuari que arriba al centre és, majoritàriament, home de 36 anys, solter, sense ocupació i amb problemes d’addicció a la cocaïna.

En aquests deu anys el Centre de Dia d’Ontinyent de Proyecto Hombre ha atés 1.406 persones. S’han registrat 367 persones que han sigut tractats en les instal·lacions (317 homes i 50 dones). Des de 2009 es comptabilitzen 501 ingressos de persones que han participat en els programes. El perfil mitjà de l’usuari correspon a un home de 36 anys, solter, desocupat i amb addicció principalment a la cocaïna.

LA REALITAT ACTUAL

El 52% dels usuaris que arriben al centre ho fan per addicció a la cocaïna; el 23% per alcohol; el 13% presenta problemes pel seu consum addictiu al cànnabis i el 5% per ludopatia. Els videojocs i les apostes online han fet eclosió en els últims temps com a noves addiccions.