Orlando Ortega: “me han robado una medalla”

Contra tot pronòstic l’atleta Orlando Ortega s’ha quedat sense pujar a pòdium en els 110 metres tanques del Campionat Mundial d’Atletisme, celebrat a Doha. El plusmarquista ha quedat 5é en una carrera que està donant molt que parlar.

Orlando no podia ocultar la seua tristesa: “Ha sido decepcionante. Todo un año trabajando para esto, no es justo y no es la primera vez que pasa. Me han robado una medalla. La IAAF tiene que hacer algo con este evento”, manifestava als microfons de Radio Televisió Espanyola minuts després de la competició. “Se tiene que hacer algo para que esto no vuelva a ocurrir”, repetia una i altra vegada. “A mi que me ganen porque se ha hecho una carrera mejor, lo acepto, pero así no. Además, yo soy una persona que respeta a todos sus contrincantes, pero así no”, expresava amb indignació i ràbia.

En la carrera, el plusmarquista anava tercer als últims metres, però Omar McLeod, el campió olímpic i mundial, es va desequilibrar al pas del penúltim obstacle i va acabar envaint el carrer de l’espanyol que toca al seu braç esquerre i es va haver de frenar en els últims metres per a passar de la segona a la cinquena plaça en un obrir i tancar d’ulls.

Tot Ontinyent, i per supost els seus companys del CAVA, club al qual va pertànyer,  han estat pendent a través dels  televisors d’aquest esperat moment.

Abans d’arribar a la final, Orlando va córrer la semifinal hores abans, on va fer una marca de 13.16, i d’aquesta manera ja pareixia consolidar que podia estar al més alt, però no ha sigut així malauradament. El medallista de plata en els jocs olímpics de Rio de Janeiro afirmava arribar al mundial en molt bona forma, tant física com mental.

Per finalitzar les seues declaracions, donava les gràcies a tota la gent que li ha donat el seu suport en aquest any que estava siguent molt bonic per a ell.

Cal mencionar que aquests són els tercers mundials que l’atleta disputa.