El jutge desestima la reclamació d’Espanya i Orlando es queda sense medalla

El Jurat d’Ape·llació ha desestimat la reclamació presentada per la Federació Espanyola d’Atletisme per l’incident que va ocórrer ahir en la final dels 110 metres tanques del Mundial d’Atletisme de Doha entre el jamaicà McLeod i Orlando Ortega, pel qual aquest va quedar en 5é lloc. El plusmarquista espanyol que anava pel camí del pòdium va vore truncat el seu objectiu.

Després de la reunió del Jurat d’Apel·lació, els jutges, visionada la carrera, han reconegut que Orlando va ser obstaculitzat, però “aquests incidents són freqüents en aquests tipus de proves de tanques”. Així que l’apel·lació ha sigut denegada i el jurat ha acceptat la decisió del jutge.

En la seua reclamació de la Federació Espanyola es manifesta que “Orlando Ortega va ser obstruït durant la carrera i es va vore greument afectat per açò, ja que anava tercer en el moment de l’incident”, així que continua, “el seu progrés es va vore clarament impedit, la qual cosa el va impossibilitar mantenir la posició de medalla”. Per tot això, l’equip espanyol ha sol·licitat que es torne a celebrar la carrera o que se li permeta a l’atleta competir a soles, acollint-se a l’article 162.3 a). En el cas de no siga acceptada aquesta petició, Espanya, segons ha informat la IAAF, “demana que com a gest de d’esportivitat, Orlando siga guardonat amb el metall corresponent al moment de la seua obstaculització”.

El Jurat d’Apel·lació ha resolt en contra, així que el resultat queda de la següent manera, primer Grant Holloway (13.10), segon el rus Sergey Shubenkov (13.15) y tercer el francés Pascal Martinot-Lagarde (13.18). Orlando, per tant, es queda sense medalla.