Més de 200.000 euros per a modernitzar i remodelar l’Ecoparc

Una de les clàusules que figura en el conveni entre el Consorci de Residus (COR) i l’Ajuntament d’Ontinyent, pel qual aquest últim cedeix la gestió de l’Ecoparc al primer, és que el COR retornarà en millors condicions l’espai concedit. El conveni té una durada de 20 anys, però el COR ha volgut ja iniciar els tràmits per a sotmetre a l’Ecoparc d’Ontinyent a una remodelació integral.

Segons explica Ximo Vidal, assistent de gerència del COR, “l’obra de reforma té un cost de 201.629,77 euros, els quals van a destinar-se a reacondicionar tot l’Ecoparc, instal·lar una nova caseta de residus perillosos, canviar tota la jardineria, instal·lar nous contenidors, un nou espai per al controlador, canviar la imatge corporativa… En definitiva, millorar les condicions actuals”.

La llicència d’obres va ser concedida el 7 de setembre d’enguany, per la qual cosa està previst que les obres arranquen “entre l’1 i el 7 d’octubre”, es duran a terme de forma paral·lela a l’activitat del Ecoparc, per la qual cosa “la intervenció pot demorar-se”. El projecte ho ha redactat l’empresa concessionària del COR, Vitrusa.
L’Ecoparc d’Ontinyent era de gestió municipal fins que el 15 de setembre del passat any, va ser cedit al COR. El Consorci i l’Ajuntament signaven un conveni amb una vigència de 20 anys, que va ser aprovat per l’Assemblea del Consorci de Residus, presidida per Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva.

El COR explota l’Ecoparc situat en el Carrer dels Borreries, al mateix temps que gestiona els ecoparcs mòbils que porten des de principis d’any oferint un nou servei de reciclatge en els barris de la ciutat. En aquesta plataforma, els veïns poden dipositar qualsevol tipus de residu, de la mateixa manera que es fa en el Ecoparc, com són les llandes, aparells electrònics, teixits, oli de cuina o enderrocs. L’ecoparc mòbil està obert en horari de 10 a 14 h i de 16 a 18 h, en el pàrquing del Camí Vell de l’Estació (dimarts), darrere del Carmelo Ripoll (dimecres), cantonada Plaça Concepció amb Músic Vert(dijous) i en el pàrquing de l’Av. Vicent Gironés, enfront de l’IES Pou Clar (divendres).