Més de 200 litres

Els registres ens diuen que estem davant d’un dels registres més importants dels últims 60 anys. L’episodi de gota freda que s’ha desencadenat des del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua ens ha deixat, fins ara, més de 200 litres per metre quadrat. Segons ens informen des d’AEMET, en alguns punts del terme les pluges han superat els 250 litres.

Els problemes derivats de la quantitat de pluja acumulada s’han presentat en forma de despreniments i talls de camins. En el primer dels casos, a la casa que s’enfonsava ahir al barri de la Cantereria cal afegir un altra que s’ha registrat este matí, concretament a la Placeta Latonda, front a l’edifici de la Societat de Festers.

A més, el Camí Vell de Xàtiva està tancat perquè el riu ha sobrepassat la carretera i també s’ha tallat al trànsit el Carril, en prevenció de mals majors atenent a l’augment del cabdal del riu Clariano.

Les previsions apunten que el temporal remetrà a partir d’esta nit i que les pluges que encara poden produir-se esta vesprada i nit tindran un caràcter residual. L’aigua caiguda servirà per recarregar els aqüífers, molt castigats després d’un dels hiverns més secs dels últims anys.