Més de 500 esportistes participaran aquest dissabte en el Duatló Ciutat d’Ontinyent

Aquest dissabte, 2 de març, Ontinyent es convertirà en la capital valenciana de l’esport combinat gràcies a la celebració del XIII Duatló Ciutat d’Ontinyent, una prova que enguany serà puntuable per a la Segona Divisió i per als equips de Promoció de la Lliga de Clubs Caixa Popular, organitzada per la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana.

El Club Triatló Ontinyent ha estat treballant durant els últims mesos per a acabar de perfilar una cursa on tinguen cabuda esportistes amb experiència i esportistes que decideixen provar per primera vegada una disciplina com el duatló. Així, el XIII Duatló Ciutat d’Ontinyent comptarà amb tres modalitats ben diferenciades: duatló individual, duatló per parelles i duatló per relleus. A quatre dies de la competició, les tres disciplines sumen un total de 504 inscripcions.

Pel que fa a la prova individual, les i els esportistes hauran de completar una cursa formada per un primer segment de carrera a peu de 4400 metres, el qual transcorrerà amb dues voltes a un circuit pel barri del Llombo, un segment ciclista de 18 quilòmetres en direcció a Fontanars dels Alforins per la CV-660 i, finalment, un segment de carrera a peu de 2200 metres (una volta al circuit inicial). Aquestes mateixes distàncies seran les que hauran de completar les parelles, que podran ser d’un mateix sexe o mixtes. Respecte de la prova per relleus, un membre de l’equip estarà l’encarregat dels dos segments de carrera a peu i l’altre de la part ciclista del duatló.

Per al correcte desenvolupament de la prova, que tindrà inici a partir de les 15:30 hores del dissabte, els carrers pels quals transcorrerà la competició es tallaran al trànsit al voltant de les 15:00 hores. Es preveu que la circulació puga reprendre’s amb normalitat al voltant de les 18.00 hores.

Antonio Tortosa, president del Club Triatló Ontinyent, explicava que “amb el canvi de data del XIII Duatló Ciutat d’Ontinyent, previst en un primer moment per al dissabte 17 de febrer, pretenem oferir una prova molt més completa, de manera que puguem tindre a Ontinyent alguns dels millors clubs de la Comunitat Valenciana. Pel que fa a les persones no federades, aquestes podran participar sense cap inconvenient. Un any més, ens adherim al circuit de la Lliga de Clubs, però no renunciem a donar l’oportunitat de conéixer el nostre esport a totes aquelles persones que no tinguen llicència federativa de triatló”.