Mig centenar d’arbres convertiran La Glorieta en un nucli verd

La Glorieta es convertirà en un espai verd en el nucli de la ciutat. El projecte de reforma valorat en 324.877 euros inclourà la plantació de 58 arbres de llarg i ample de tota l’esplanada. “La jardineria suposarà un 15% del total del projecte, això es reflectirà amb la millora de totes les estrades herbàcies, arbustives, arbòries i florals”, ha explicat la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia.

En aquest sentit, es plantaran 18 espècies distintes, a més es disposaran tres prades de gesta i un espai floral en l’entrada del parc. “Podrem trobar arbres grans, menuts, perennes, caducs, autòctons i forans amb espècies no invasores”, ha afegit la regidora. Entre aquests destaquen aurons, xiprers, freixes, noueres, carraques o roure valencià, entre altres.

La nova Glorieta també donarà més protagonisme als jocs infantils, motiu pel qual el 22% del pressupost anirà destinat a la millora d’aquest espai que comptarà amb una piràmide tridimensional, així com altres jocs fets en materials naturals. La bassa d’aigua tan característica d’aquest jardí també desapareixerà a causa de “les contínues pèrdues d’aigua”, ha enunciat Sayo.

Pel que fa a l’antiga casa del jardiner, la construcció que ha sigut durant dècades bar i lavabos, recuperarà la seua fisonomia original eliminant les ales construïdes posteriorment. Fins al moment, el consistori no ha especificat si es farà algun ús específic.

Enllumenat

Finalment, el tercer eix d’actuació de la reforma serà l’enllumenat de l’esplanada .”La il·luminació serà de dos tipus, una que serà de peu recuperant-se uns fanals que antigament estaven en el carrer Martínez Valls, que a més es recondicionaran per evitar la contaminació lumínica, i, després, en el recorregut principal es col·locarà una llum suspesa, un poc recordant la llum de verbena”, ha avançat l’arquitecte del projecte Manolo Ramos.

Les obres d’aquest espai verd a càrrec de l’empresa Construcciones Francés es preveuen que finalitzen abans del mes de juliol. “És una obra que esperem que abans de l’estiu puguem tindre acabada perquè l’objectiu és que en els mesos que la gent més ús fa de les zones verdes de la ciutat puga gaudir ja de la nova glorieta”, ha conclòs l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez.