Miguel Albero, campió del Mundial de resistència automobilística

Ni més ni menys que un mundial. L’ontinyentí Miguel Albero, mecànic de competició, acaba de proclamar-se amb el seu equip, Jota Sport, guanyadors del FIA World Endurance Championship, o el que és el mateix, el Mundial de resistència automobilística. Ho feien fa només uns dies en l’última cita programada de la temporada a Bahrein i després d’haver participat també, entre altres, en les famoses 24 hores de Le Mans a França.

Concretament, l’equip del qual forma part Miguel participa en la categoria LE MANS Prototype 2 (LMP2), que com explica el mateix mecànic “podíem dir que és la segona categoria dins del mundial pel nivell de desenvolupament dels cotxes, però aquesta temporada en concret ha sigut molt més competitiu tant pel nombre de participants com pel nivell dels equips, sent superior a la primera classe, que venia patint uns anys més fluixos”.

La funció concreta de l’ontinyentí és principalment la de refueller o reposador de gasolina.“Com bé diu el nom, la meua tascar és carregar de gasolina el cotxe en cada parada de la cursa, però també treballe en altres tasques relacionades amb el sistema de repostatge, verificacions tècniques, preparació de les pistoles per als canvis de rodes…”, detalla Albero.

Ara, toca descansar, però a gener començarà de nou la preparació per a la temporada de 2023, que començarà al mes de març al circuit de Sebring a Florida (EUA).